На въпрос дали ще се събере мнозинство за импийчмънт на

...
На въпрос дали ще се събере мнозинство за импийчмънт на
Коментари Харесай

Според вицепрезидента Виолета Лорер е станала жертва на „кървавия подпис“ на един министър

На въпрос дали ще се събере болшинство за импийчмънт на президента, Йотова уточни, че тези, които приканват за такава стъпка, е редно да си го обезпечат.

За връзките в ръководещата коалиция вицепрезидентът сподели, че желае да има вяра, че министър председателят акад. Николай Денков ще има мъжка дума. " Дано да затвърди усещането у българските жители, че той е министър-председател, а не господин Асен Василев ", уточни Йотова, представена от Българска телеграфна агенция.

За обстановката с основния прокурор тя разяснява, че не е съществено към Конституцията да се подхожда по лековат метод и позициите да се трансформират бързо и акцентира, че към момента няма изцяло предложение за правосъдна промяна у нас. Йотова изрази вяра, че в Народното събрание има рационални и мъдри хора, които знаят, че когато се пипа главният закон на страната, това не е за ден или два, а предопределя живота на българите генерации напред. За отстраняването на основния прокурор тя разяснява още, че първо би трябвало да се изчака решението на Конституционния съд.

За издаването на декрет от президента по тази тематика тя уточни, че в какъв период ще стане това, може да реши само и единствено президентът. " Аз мога да уверя, че нито напън, нито страсти ще му повлияят ", добави Йотова. По думите ѝ преди да се вземе решение, е належащо да се видят и деликатно да се преценяват причините на Висшия правосъден съвет. Това ще помогне позицията на президента да бъде задоволително аргументирана, каквато беше и при назначението на Иван Гешев, сподели Илияна Йотова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР