На вълната на успеха на Nintendo с ретро конзолите NES

...
На вълната на успеха на Nintendo с ретро конзолите NES
Коментари Харесай

PlayStation One игрите работят по-добре на SNES Classic, отколкото на PS Classic

На вълната на триумфа на Nintendo с ретро конзолите NES Classic и SNES Classiс, компанията Sony също реши да показа на пазара дребна версия на своята именита PlayStation One. За страдание, дребната подпора не оправда упованията.

През първата седмица в Япония бяха продадени единствено 120 хиляди броя PS Classic , до момента в който за същия интервал продажбите на SNES Classiс доближиха 370 000. Това принуди Sony да понижи цената от $100 на $70 единствено месец след началото на продажбите.

Sony бе разкритикувана за потреблението на безплатния емулатор с отворен сорс код PCSX ReARMed. Потребителите останаха недоволни от съществуването единствено на 20- игри, както и от включените геймърски планове от разнообразни райони с NTSC и PAL системи. И още, дребната подпора бе хакната единствено след няколко дни, а по-късно се появиха и недоволства от нейната много ниска продуктивност.



Блогърът 8 Bit Flashback съпостави продуктивността на PlayStation Classic и на хакната SNES Classic Mini с подобен емулатор. Тествана бе играта Ridge Racer. На хартия хардуерът на PS Classic е по-мощен от този на съперника, само че точно SNES Classic Mini дава по-плавен гейминг, до момента в който при PS Classic има лаг при ръководството, а изображението леко замръзва.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР