На ваксинираните срещу Covid-19 у нас ще бъде издаван сертификат

...
На ваксинираните срещу Covid-19 у нас ще бъде издаван сертификат
Коментари Харесай

Ваксинираните срещу Covid-19 ще получават сертификат

На имунизираните против Covid-19 у нас ще бъде издаван документ и имунизацията ще бъде отразявана в инфорамационната система, която ще бъде надградена с модул за имунизациите против ковид. Това заяви шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов в понеделник пред Българска национална телевизия. Той посочи, че на този стадий не може да се каже дали ще има нужда от подобен документ, само че се планува опция за издаването му.

Доставката на имунизациите против Covid-19 е обвързвана с разрешаването им за приложимост от Европейска комисия. В процедурата първо е включена оценка на наличната документи от Европейската организация по медикаментите, като за първата ваксина на BioNTech/Pfizer мнението на Европейската организация се чака на 29 декември.

След това националните организации ще имат два дни, с цел да одобрят продуктовата информация - това е късата характерност и листовката за пациента. След което в границите на един или два дни се чака Европейска комисия да даде позволение за приложимост на съответната ваксина.

Това прави допустимо първата доставка на ваксини у нас да е при започване на януари, удостовери той.

“Реално няколко дни след реализирането на първата доставка, при по този начин основаната организация, е допустимо да се започва ваксинацията”, добави Кирилов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР