На утрешната сесия на ОбС община Пловдив предлага по-малък брой

...
На утрешната сесия на ОбС община Пловдив предлага по-малък брой
Коментари Харесай

По-малък брой автобуси ще се движат през лятото в Пловдив?

На утрешната сесия на Общински съвет община Пловдив предлага по-малък брой рейсове да се движат през лятото в града.

„ Предлагаме летни написания, което е остаряла процедура на общината, когато пътуват по-малко хора, а учениците са във почивка. Просто резервираме тези написания, които са били по време на КОВИД, въз основата на пътникопотока. Мащабните инфраструктурни планове, които се осъществят в Пловдив, също съществено нарушават придвижването по някои градски линии “, уточни заместник-кметът по превоз Тодор Чонов.

Той посочи, че общината предлага на Общински съвет да се добави още 1 линия - №103, която да се обслужва от общинския вътрешен оператор Екобус. По линията ще се движат 12-метрови напълно електрически рейсове, които най-вече да возят възпитаници и студенти. Предвижда се основаването и на още една линия № 104.

„ Пловдив е един от дребното огромни градове без електробуси, тъй като повече от 10 години с изключение на да се ликвидира общинския превоз, не е създавано друго такова сдружение и поради това не можем да се наредим до София, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, където се движат електрически рейсове “, сподели зам.-кметът.

„ Сега градският превоз се обслужва от 194 рейсове, които да останат до 15 септември, а след старта на новата образователна година ще станат 228. По закон по всяка от 29-те линии би трябвало да има и по 1 авариен рейс “, сподели още заместник-кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР