На университет в Белгия му се наложи да поднася извинения,

...
На университет в Белгия му се наложи да поднася извинения,
Коментари Харесай

Университет скандализира с дрескод за студентки, иска ги с дълбоки деколтета на рокли

На университет в Белгия му се наложи да сервира извинения, откакто много хора се разгневиха, че завършващите студенти получили писмо с... дрескод. За мъжете - нищо забавно. За дамите обаче имало условие - да се появят с изрязано деколте.

Свободният брюкселски университет се извини на своята Фейсбук страница, откакто част от писмото, изпратено от Медицинския факултет на образователното заведение, обиколи интернет, написа " Guardian ".

В мейла написа, че " от естетическа позиция, е за предпочитане младите дами да носят рокля или пола и хубаво, изрязано деколте ".
Съобщението беше оповестено в студентска група на брюкселския ВУЗ с кротичкото пояснение " дребен скандал ". Малкият скандал небрежно става не чак толкоз дребен, откакто над 600 коментара, преминаващи от невяра до яд, упрекват университета в сексизъм.

" Това смешка ли е? Те приключват медицина и ние ги караме да демонстрират гърдите си? ", пита невярващо един коментиращ.

" За рокля мога да се съглася, само че деколте? Имаш докторска степен, само че на кой му пука, покажи си зърната! ", иронизира различен коментар.

Недоволството се разраства и историята бързо стига до парижки вестник. Едва тогава университът се извинил във Фейсбук и Twitter.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР