На Украйна може да отнеме няколко години, за да победи

...
На Украйна може да отнеме няколко години, за да победи
Коментари Харесай

Ричард Барънс: На Украйна може да отнеме няколко години, за да победи Русия, дори и с още помощ

На Украйна може да отнеме няколко години, с цел да победи Русия във войната, даже и с увеличена помощ от сътрудниците.

Това е декларирал пенсионираният английски военачалник, някогашен началник на Обединеното командване на английските въоръжени сили Ричард Барънс, осведоми Defence Express.

 

Според него действителният размер на помощта за украинската войска би трябвало да бъде към 75 милиарда евро годишно в интервал от 2-3 години, което ще им разреши да победят.

 

Както отбелязва изданието, през първата година от войната,  Украйна, съгласно генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, е получила 65 милиарда военна помощ от съдружниците.

 

Що се отнася до военната помощ през 2023 година, окончателният размер не е прочут, само че надали ще се приказва за огромни цифри. В същото време продължаването й поне с сходни темпове буди забележителна угриженост.

В същото време Барънс отбелязва, че в условия, когато запасите за помощ към този момент не са останали, промишлеността трябва да бъде мобилизирана.

 

" Нищо не е останало на техния " рафт ", нищо не е останало на нашите " лавици ". Раздадохме всичко, което съхранявахме. Единственият метод да се победи е да се мобилизира промилеността и нашата воля. И не ми казвайте, че това е невероятно, тъй като представлявате стопанска система от 15 трилиона евро годишно “, споделя той.

 

Той добавя още, че не става дума за съществуването на тези запаси, а за избор и подготвеност. Освен това решението е „ договорката на века “, тъй като има възможно да се победи Руската федерация единствено харчейки пари, а не „ своите деца “.

 

Според него въпросът за въоръжената борба сред европейския сегмент на НАТО и Руската федерация е единственото развиване на събитията, в случай че Путин остане даже с част от завзетата територия на Украйна.

 

" Европейската защита е към 1 трилион евро годишно. Около 850 милиарда от това е приносът на Съединени американски щати... Но би трябвало да разберем, че Съединените щати към този момент не желаят да " носят " НАТО по метода, по който са го правили през целия живот на Алианса “, отбелязва Барънс.

Тоест в действителност, както отбелязва Defense Express, действителният принос на европейския сегмент на НАТО за личната му защита е едвам 15% от общата потребност.

 

" И не на вятъра бяха оповестени тези числа. Защото единственото изискване да не получавате разноски за защита в размер на 1 трилион евро годишно или най-малко равнища от 500 милиарда евро годишно - това са тъкмо тези 75 милиарда евро на година в продължение на 2-3 години за Украйна, което ще помогне да се обезврежда опасността от Руската федерация за цяла Европа “, написа изданието.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР