На Уимбълдън ще бъдат почетени успехите на Роджър Федерер на

...
На Уимбълдън ще бъдат почетени успехите на Роджър Федерер на
Коментари Харесай

На Уимбълдън ще почетат Федерер със специална церемония на централния корт

На " Уимбълдън " ще бъдат почетени триумфите на Роджър Федерер на специфична гала на централния корт във вторник, съобщи ДПА. Осемкратният първенец от шампионата, който разгласи отдръпването си от спорта през септември, ще посети корта, на който е имал толкоз славни моменти и ще бъде почетен преди старта на мачовете.

Изпълнителният шеф на шампионата Сали Болтън заяви новината, заявявайки: " Щастлива съм да оповестя, че Роджър ще бъде измежду нас на следващия ден и ще имаме специфична гала, с цел да прочетем индивида, който има най-вече трофеи на сингъл тук на " Уимбълдън ".

" На щастливците, които имат места на централния корт за на следващия ден, предлагат да ги заемат към 13:15 часа, когато ще отбележим триумфите му и ще му благодарим за всички незабравими мемоари ", добави тя.

Федерер остана надалеч от тениса след прочувствените моменти на " Лейвър Къп " в Лондон, само че беше почетен и на шампионата в Хале (Германия) предишния месец.

Последният му мач на " Уимбълдън " бе през 2021 година, когато, борейки се с травма на коляното, той загуби от поляка Хуберт Хуркач на полуфиналите.

Болтън разкри, че Серина Уилямс също е била поканена, само че не е могла да пътува. " Поканихме и Серина тази година, само че както знаете тя е бременна и разбираемо не може да пътува ", сподели Болтън. " Желаем й триумф с остатъка от бременността и се надяваме, че можем да я забележим идната година ", приключи директорката.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР