На UEFA EURO 2020 Италия е не просто футболен отбор.

...
На UEFA EURO 2020 Италия е не просто футболен отбор.
Коментари Харесай

„Скуадра адзура“ е отбор от висшисти, студенти и зубрачи

На UEFA EURO 2020 Италия е не просто футболен тим. Това е един екип от съидейници, настоящи в цялостен синхрон. Те са висшисти, студенти... А бе, напряко зубрачи!

Начело на кохортата от образовани футболисти е самият капитан на „ скуадра адзура “ Джорджо Киелини, който е лекар по стопанска система и магистър по бизнес администрация. Завидна просветителна степен, извоювана освен това от стълба на италианската отбрана с италианското „ 10 е lode! “, т.е. от цялостно по-пълно отличие.

Друг изтъкнат зубрач е голмайсторът на „ адзурите “ от мача с Уелс Матео Песина. Той върви по пътя на баща си – изтъкнат специалист счетоводител. 24-годишният юноша следва стопанска система в хитовия университет на Милано – „ Бокони “. Последна година е. Нещо повече: по време на подготовката за европейското той е взел изпита си по статистика. Но за малко да не се яви на него, защото зоркият надзирател на висшето школо не желал да го пусне да влезе тъй като бил без бадж...

Иначе Матео е приключил типичен колеж и обожава латинския – обич, предадена му от неговата баба, която преподава езика на античните римляни.

В тима на Манчини са още Джакомо Распадори и третият вратар Алекс Мерет. Те следват спортни науки и – по личните им думи, го вършат както за себе си, по този начин и за техните родители, които желали да ги видят непременно висшисти.

Но за вундеркинд на тима мълчешком е разгласен Федерико Киеза, който е приключил американския лицей във Флоренция и на конференцията след мача с Уелс шашна публицистите от Острова с британския си. Нещо повече: той е фанатик на тематика „ физика “, негов кумир е американският академик Брайън Грийн. От него се учи по какъв начин да показва и най-сложните неща на елементарен, понятен от всички език. Нападателят на Ювентус и на „ скуадра адзура “ счита още наесен да се запише да следва физика и да я учи паралелно с футболната кариера.

А другояче за най-върл четец е приет вторият вратар - Салваторе Сиригу, който „ гълта “ по няколко книги на седмица и осведомява постоянно съотборниците си за шлагерите на книжния пазар в Италия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР