На творческата конференция Adobe Max компанията Adobe демонстрира работата на

...
На творческата конференция Adobe Max компанията Adobe демонстрира работата на
Коментари Харесай

Adobe показа ИИ-технологията Res-Up за увеличаване на разделителната способност на видеa и GIF-чета

На креативната конференция Adobe Max компанията Adobe показва работата на новата технология с изкуствен интелект Res-Up, която ви разрешава доста да подобрите качеството на видеа и GIF-чета с ниска резолюция. Технологията към момента не е обществено налична и не всеки ще може да я тества, само че капацитетът ѝ е впечатляващ.

Технологията Res-Up на Adobe предлага възстановяване на изображението посредством дифузия – един от методите на работа генеративния изкуствен интелект. Тя разрешава да се усили остротата и детайлността на картината. В един от образците Adobe показва работата с откъс от кино лентата „ Червената къща “ (The Red House) от 1947 година – резолюцията му е увеличена от 480 × 360 на 1280 × 960 пиксела.

Генерираните с изкуствен интелект фрагменти са доста по-остри – логаритъмът е премахнал по-голямата част от размазването и даже е добавил нови елементи. Картината наподобява малко неестествена, което е особено за доста изображения и видеоклипове, генерирани от изкуствен интелект, само че това е забележима стъпка напред спрямо технологията Video Super Resolution на Microsoft.

Друг образец с дребен откъс от видеоклип, е този по-долу, показващ слон – логаритъмът направи видеоклипа доста по-ясен и още веднъж добави нови елементи, единствено че този път картината наподобява по-естествена. Adobe към момента не е подготвена да даде технологията Res-Up на обществеността, само че е допустимо в бъдеще тя да бъде интегрирана в стратегиите Adobe Premiere Pro или Express.

Вляво: оригинал, вдясно: с увеличена разграничителна дарба
Към това бебе слон е приложена спомагателна текстура, с цел да наподобяват фрагментите по-естествени и реалистични.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР