На турнира Sofia Open за първи път изцяло женски съдийски

...
На турнира Sofia Open за първи път изцяло женски съдийски
Коментари Харесай

За първи път в историята изцяло женски съдийски екип ръководи мачовете на турнира по тенис Sofia Open

На шампионата Sofia Open за първи път напълно женски съдийски екип беше назначен за събитие от календара на ATP. Освен това супервайзерът на ATP, турнирният шеф и шефът на съдиите в София също са дами.

Директорът на шампионата Кей Годкхинди изясни за какво това е трогателен аспект на събитието.

" Отборът на шампионата беше построен от хора, които просто обичат това, което вършат. Участвала съм в организирането както на мъжки, по този начин и на женски шампионати. Те имат своите специфични условия, само че в последна сметка най-важното нещо е да продължаваме да се стремим да предоставяме най-хубавия шампионат ", сподели Годкхинди.

Ан Ласер е ATP Супервайзър за конкуренцията в София. Ласер е първата жена, която извършва тази роля.

" Мисля, че е чест да бъда първата жена. Работих като арбитър на стол за ATP преди доста време. За мен е чест, гордея се с това ", съобщи Ласер.

Една от съдиите на стола Орели Турт добави: " Мисля, че това е страхотна концепция от ATP. Това просто демонстрира, че полът няма значение. Дали сте жена или мъж, значимото е да сте добър арбитър и това се опитваме за демонстрираме през цялата седмица. От друга страна, бих споделила, че ще бъде още по-добре, когато това остава неусетно. Така в един миг ще бъде всекидневно да има доста дами в шампионатите на ATP ".

За първи път в историята на ATP и четирите мача на централния корт в четвъртък бяха ръководени от дами съдии.

" Отделът за съдийство на ATP дава приоритет на високото показване и разнороден съдийски екип. Турнирът в София е образец за нашите сполучливи старания в тази посока. Въпреки че пътят към напредъка е дълъг, ние се гордеем с посоката, в която се движим, и бъдещето наподобява ярко ", сподели старши шеф на съдийската администрация на ATP Али Нили.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР