На церемония в Гербовата зала на Дондуков 2 президентът Румен

...
На церемония в Гербовата зала на Дондуков 2 президентът Румен
Коментари Харесай

Радев награди посланика на Южна Корея с орден Мадарски конник

На гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2 президентът Румен Радев награди посланика на Южна Корея Ли Хо-шик . Той бе почетен с медал " Мадарски конник " първа степен за изключително огромните заслуги за развиването на двустранните връзки сред Република България и Република Корея.

Това оповестиха от прессекретариата на президентството.

Държавния глава открои приноса на дипломат Ли Хо-шик за задълбочаване и активизиране на съдействието сред двете страни в редица области от съвместен интерес.

Мандатът на дипломат Ли Хо-шик не беше елементарен и значително съответства със международната пандемия, само че все пак той постави поредни старания за поддържане на политическите контакти, насърчаването на търговско-икономическите връзки и развиването на културния и младежкия продан, уточни Радев.

Президентът акцентира ролята на дипломата за разширение на партньорството в региона на образованието и науката, акцентирайки върху все по-интензивното проучване на корейски език в български междинни и висши учебни заведения в София.

От своя страна дипломат Ли Хо-шик благодари на президента за оказаната чест и изрази вяра, че написаната от него книга " Здравей, София ", ще подкрепи в допълнение процеса на културно доближаване сред народите на България и Република Корея.
 Румен Радев отличи немския дипломат у нас за възходящия тренд в връзките ни
Румен Радев отличи немския дипломат у нас за възходящия тренд в връзките ни

Въпреки пандемията търговско-икономическият продан сред двете страни бележи растеж и е достигнал 10 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР