На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 днес президентът

...
На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 днес президентът
Коментари Харесай

Президентът повиши капитан I ранг Галин Манев във флотилен адмирал

На гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 през днешния ден президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания.

Считано от 1 август със собствен декрет президентът освобождава бригаден военачалник Валентин Кръстев от длъжността шеф на Щаба на Съвместното командване на силите и го назначава на длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и го удостоява с висше офицерско звание „ генерал-майор “.

„ Вярвам, че ще вложите сили и сила за придобиване и развиване на нови оперативни качества като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане в Солун, за акомодация на неговите организация и активност “, добави Румен Радев.
Солидният опит и познания добити във войските и щабовете на тактическо, оперативно и стратегическо равнище са солидна основа за сполучливото управление на Щаба на Съвместното командване на силите, за по-нататъшното развиване на неговите качества да възнамерява и управлява взаимни интервенции и присъединяване на български контингенти зад граница, обърна се президентът към флотилен адмирал Галин Манев и изрази убеденост, че той ще увеличи експертизата на щаба за взаимоотношение с българските Военноморски сили.

„ Ще продължим да работим все по този начин старателно, ще предоставим нашите старания, познания и умения по издигането на престижа на Българската войска в нашето общество и пред съдружници и твърдо, стабилно и с убеденост ще отстояваме позиции, които са в полза на Българската войска “, означи генерал-майор Кръстев.
Той добави, че стабилността и напредъка на въоръжените сили са поръчител за благоденствието и просперитета на нашето общество и на българската страна.

В церемонията участваха министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР