На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 днес президентът

...
На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 днес президентът
Коментари Харесай

Президентът Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания

На гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 през днешния ден президентът и  висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания.

Считано от 1 август със собствен декрет президентът освобождава бригаден военачалник Валентин Кръстев от длъжността шеф на Щаба на Съвместното командване на силите и го назначава на длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и го удостоява с висше офицерско звание „ генерал-майор “.  Държавният глава назначава с различен декрет, считано от 1 август, капитан I сан Галин Манев на длъжността шеф на Щаба на Съвместното командване на силите и го удостоява с висше офицерско звание „ флотилен адмирал “.

В своето одобрение Румен Радев акцентира, че новите звания и назначения са справедливо самопризнание за достойната работа на двамата военнослужещи, за демонстрираните управителни качества и за техния професионализъм. Президентът уточни и че те получават новите си пагони в изискванията на внезапно влошена световна среда за сигурност и след признатата нова стратегическа идея на Алианса. „ Това значи нови провокации и още по-големи отговорности “, акцентира Румен Радев.

Президентът изрази увереност, че богатият опит на генерал-майор Кръстев, построен на разнообразни позиции на тактическо и оперативно равнище ще му помогне да показа почтено българските въоръжени сили на новата служба. „ Вярвам, че ще вложите сили и сила за придобиване и развиване на нови оперативни качества като заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане в Солун, за акомодация на неговите организация и активност “, добави Румен Радев.

Солидният опит и познания добити във войските и щабовете на тактическо, оперативно и стратегическо равнище са солидна основа за сполучливото управление на Щаба на Съвместното командване на силите, за по-нататъшното развиване на неговите качества да възнамерява и управлява взаимни интервенции и присъединяване на български контингенти зад граница, обърна се президентът към флотилен адмирал Галин Манев и изрази убеденост, че той ще увеличи експертизата на щаба за взаимоотношение с българските Военноморски сили.

В приветствието си президентът пожела на двамата офицери здраве, сили и сила за сполучливо решение на новите задания и провокации пред техните командвания и благодари на техните близки и фамилии за разбирането, търпението и поддръжката, които са значима част за триумфа на удостоените с висше офицерско звание.

От името на двамата създадени във висше военно звание, ген. Валентин Кръстев изрече признателност за оказаното доверие и акцентира, че новите назначения са израз на самопризнание и висока оценка за досегашната им активност. „ Пред нас стои нов път, изпълнен с провокации, който ние би трябвало да преминем защитавайки и оправдавайки гласуваното ни високо доверие “, уточни той.

„ Ще продължим да работим все по този начин старателно, ще предоставим нашите старания, познания и умения по издигането на престижа на Българската войска в нашето общество и пред съдружници и твърдо, стабилно и с убеденост ще отстояваме позиции, които са в полза на Българската войска “, означи генерал-майор Кръстев. Той добави, че стабилността и напредъка на въоръжените сили са поръчител за благоденствието и просперитета на нашето общество и на българската страна.

В церемонията участваха министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР