На церемония в Берлин по повод международния ден на бежанеца

...
На церемония в Берлин по повод международния ден на бежанеца
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

На гала в Берлин във връзка интернационалния ден на бежанеца Ангела Меркел дефинира миграцията като " европейското предизвикателство ". По същото време в австрийския град Линц канцлерът Курц и баварският министър-председател Зьодер се оповестиха за по-твърд метод по европейските граници. Мария Стоянова за позициите в продължаващия спор за миграционната политика:

Докато в Берлин е надвиснала опасност от държавен колапс, в Линц австрийският канцлер се срещна с баварския министър председател. Двамата се схващат добре и споделят нуждата от незабавен прогрес по бежанския въпрос. Освен това пледират за предпазени центрове в Северна Африка. Срещата е планувана от дълго време, само че в настоящия процес на немските събитията, тя носи избухлив заряд. Курц акцентира, че не желае да се намесва във вътрешните проблеми на съседите си, само че все пак го прави.
Себастиан Курц, канцлер на Австрия: Ако няма отбрана на външните граници, ще има национални и едностранчиви ограничения. Толкова просто стоят нещата. Маркус Зьодер, министър-председател на Бавария: Вярвам, че е значимо ние от Германия да излъчим явен сигнал, че желаеме смяна в миграционната политика. Ние освен би трябвало да споделяме, че събитията от 2015 не трябва да се повтарят, само че и да вземем съответните ограничения, с цел да спечелва правото.
Това, че канцлерът на Федералната република и немското държавно управление не са взели присъединяване в днешната срещата, някои в Берлин преглеждат като дипломатическа конспирация.

По същото време в немската столица беше маркиран международният ден на бежанеца.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Миграцията е предизвикването на Европа, сега може би най-голямото, за единството на Европейския съюз. Да, би трябвало да контролираме и да управляваме миграцията, тя би трябвало да става съгласно строги правила и би трябвало да решим - кой може да остане и кой може да пристигна при нас и кой не - не.
След като в неделя в Брюксел беседват водачите на седем страни от общността, във вторник ръководещата коалиция в Германия се събира, с цел да разиска метода в миграционната политика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР