На церемония в 162-ра ескадрила на ВВС на САЩ беше

...
На церемония в 162-ра ескадрила на ВВС на САЩ беше
Коментари Харесай

Вижте кой е първият български пилот, обучен да лети на F-16


На гала в 162-ра ескадрила на Военновъздушни сили на Съединени американски щати беше показан първият български водач, минал първичния курс на образование за хвърчене с F-16.



Това е капитан Александър Велинов, който беше определен за един от четиримата водачи да преминат профилиран курс по британски език, преди да преминат целия курс на подготовка в Съединени американски щати.



„ Гордеем се с капитан Велинов и цялата българска авиация. Тяхното образование тук в Аризона укрепва както Европейския съюз, по този начин и алианса на НАТО “, сподели бригаден военачалник Джефри Бътлър, командира на 162-ра ескадрила.

България подписа контракт при започване на 2020 година за закупуване на изтребители F-16 с предстояща доставка през 2023 година. Те би трябвало да заменят старите български изтребители Миг-29.



„ Когато се върна в България, F-16 ще бъде чисто нов аероплан за страната, тъй че зависи от първите водачи, които минават образование в Съединени американски щати, с цел да изградим основата и да сложим висок стандарт на работа. Тъй като България възнамерява да премине към F-16 допустимо най-бързо, образованието ми в Тусон е жизненоважно”, сподели капитан Велинов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР