На церемония днес в центъра на Скопие беше издигнато знамето

...
На церемония днес в центъра на Скопие беше издигнато знамето
Коментари Харесай

Издигнаха знамето на НАТО в центъра на Скопие, македонският президент не се появи на церемонията

На гала през днешния ден в центъра на Скопие беше издигнато знамето на НАТО пред постройката на македонското държавно управление.
 Започна преименуването на Македония  Руското външно министерство: Македония няма да има изгода от НАТО  Македония ни благодари, че сме й отворили пътя към НАТО
В речта си министър председателят Заев съобщи, че от през днешния ден се отваря нова страница в историята на страната и участието в НАТО подсигурява сигурност за западната ни съседка.

В петък гръцкият парламент ратифицира протокола за участие на Македония в НАТО, както и контракта от Преспа, с който се трансформира името на западната ни съседка. А предходната сряда в централата на НАТО в Брюксел посланиците на страните членки на алианса подписаха с Република Северна Македония протокола за присъединение на страната към Организацията на Северноатлантическия контракт.

Всяка една от страните членки на пакта би трябвало да утвърди протокола, а по-късно генералният секретар на НАТО ще насочи покана за присъединение към западната ни съседка. Така Република Северна Македония ще влезе в НАТО като 30-ата страна от организацията.

На днешната гала по издигане на знамето на НАТО в центъра на Скопие участваха представители на дипломатическите задачи, министри, някогашният министър председател Любчо Георгиевски, само че президентът Георге Иванов и управителните фрагменти на опозиционната Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ не се появиха.

Засега от президентството няма формален коментар за какво Иванов не е почел церемонията, само че - както се знае - той не приема договора от Преспа и преименуването на Република Македония в Република Северна Македония.

Интересна детайлност е, че сградата на държавното управление през вчерашния ден осъмна без надписа " Влада на Република Македонија ". Буквите са махнати, чака се до края на седмицата да бъде сложено новото име " Влада на Република Северна Македонија ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР