На церемония днес в италианския Сенат, българският евродепутат Илхан Кючюк

...
На церемония днес в италианския Сенат, българският евродепутат Илхан Кючюк
Коментари Харесай

Илхан Кючюк с престижна награда на официална церемония в италианския Сенат

На гала през днешния ден в италианския Сенат, българският евродепутат Илхан Кючюк стана първият български жител, отличен с интернационалната награда „ Джовани Малагоди “, учредена от фондацията „ Луиджи Ейнауди “.

 

След като единомислещо Борда на шефовете гласоподава в поддръжка на водача на европейските либерали, Кючюк бе отличен за приноса си с това, че е прекарал живота си в разпространение на високи правила на независимост и отговорност вследствие на учението на Джовани Малагоди.

 

Малагоди е някогашен ръководител на Сената, той е историческият водач на италианските и европейски либерали, а събитието е обвързвано със 120-годишнината от рождението му.

 

„ Искам да благодаря на фондация " Луиджи Ейнауди " за тази премия, както и на моя безценен другар Джузепе Бенедето, ръководител на фондацията. Днес сме тук, с цел да отпразнуваме делото на един популярен либерал, Джовани Малагоди - либерал-визионер, чиято религия в нуждата от мощна отбрана на нашите демократични полезности отеква и до през днешния ден. “, съобщи Кючюк.

 

По време на словото си, българският евродепутат акцентира нуждата от поуките на предишното и визия за бъдещето - визия за единение, вяра, мир и непоклатимост. По думите му, всички ние се нуждаем от Обединена Европа, която да работи в интерес на хората.

 

Реформирана Европа, която е подготвена да посрещне актуалните действителности. Ефективна Европа, в която правото на несъгласие на една страна към този момент не може да сковава вземането на решения. Модерна Европа, в която европейците имат право да избират ръководителя на Комисията и в която Европейският парламент има пълномощията на същински парламент. Европа, която има своя лична защита и отбранителна стопанска система.

 

„ Решението, което европейските жители ще вземат от 6 до 9 юни, ще бъде от основно значение за това по какъв начин ще наподобява нашият свят през идващите десетилетия. Крайно десните и извънредно левите желаят да сключат мир с тези, които се стремят да унищожат нашия метод на живот. Те отхвърлят да се поучат от една от най-очевидните исторически истини: Когато терористите и диктаторите не заплащат цена за експанзията си, те провокират още по-голям безпорядък и опустошения.

 

Фондация " Луиджи Ейнауди ", която носи името на едноименния италиански президент и е учредена от Малагоди, е културен проучвателен център за политика и стопанска система. 

 

На тържественото връчане на интернационалната премия на евродепутата Илхан Кючюк участваха евродепутати от група „ Обнови Европа “, измежду които Малик Азмани, зам.-председател на „ Обнови Европа “, Сандро Гоци, Адриан Васкез Лазара, Мартина Длабайова, Никола Данти, българският дипломат в Италия Н. Пр. Тодор Стоянов, сенатори, италиански депутати и политици, измежду които някогашният министър председател на Италия Матео Ренци, Сър Греъм Уотсън, редица високопоставени лица и представители на академичната общественост и гражданското общество.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР