На централната част на паметника с червени букви е написано

...
На централната част на паметника с червени букви е написано
Коментари Харесай

Паметникът на Съветската армия в София отново осъмна боядисан в червено

На централната част на паметника с червени букви е написано - " ДЕМОНТАЖ ", заяви Българска национална телевизия.

Това е следващо посягане против паметника с антивоенни и антируски надписи, който от време на време провокира митинги " за " и " срещу " премахването му. През април сходно посягане против паметника също имаше.

Преди това, през март, Столичният общински съвет одобри отчет, с който разпорежда на кмета на София Йорданка Фандъкова да изиска от страната да реалокира Паметника на Съветската войска от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от интервала на социализма към Националната изложба или върху различен подобаващ терен отвън централната градска част на София.

На 9 май бяха последните демонстрации поради монумента. Паметникът стана обект за разгорещени разногласия откакто БСП-София възвърне счупена плоча с надпис " На руската войска освободителка от признателния български народ " без да имат публично позволение за това. Действиятана Българска социалистическа партия бяха избрани като скандални от други общински съветници, а от ГЕРБ-СДС припомниха, че през март е взето решение плочата да бъде отстранена. А до демонтирането на монумента, да бъде сложена нова, само че с нов текст, направен от експерти от Българска академия на науките и Софийския университет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР