На целите Балкани времето по Великден ще е хубаво, макар

...
На целите Балкани времето по Великден ще е хубаво, макар
Коментари Харесай

Проф. Рачев: На Великден времето ще е чудесно, но май месец може и да не е топъл

На задачите Балкани времето по Великден ще е хубаво, въпреки и с облачност на 24 април. В събота ще има малко облаци и валежи, само че навлизаме в интервал, когато 70-80% от територията на България ще има майско-юнски превалявания, основно в следобедните часове. Сутрин ще има повече прохлада и слънце, следобяд - купесто-дъждовна облачност и дъжд. Това уточни климатологът проф. Георги Рачев пред Би Ти Ви.

Но на Великден и понеделник ще е отлично времето, сподели още той. Около 1 май ще е малко по-хладно - 18-20 градуса ще е в София, в Пловдив 23-25 градуса, малко ще вали.

За май месец - 15 до 19 градуса средновременна температура, преваляванията са много - от 50 до 70 литра на квадратен метър, няма да има внезапен спад на оптималните температури. Във Варна и Бургас температурите зависят и от кое място ще духне вятърът, предвижда климатологът.

За последните 25 година наблюденията демонстрират, че нормално след студен или естествен в температурно отношение април доста рядко има топъл месец май.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР