На тримесечната конференция за печалбите на Intel главният изпълнителен директор

...
На тримесечната конференция за печалбите на Intel главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Intel е уверен, че Arm процесорите за компютри са обречени на провал, дори и тези на AMD и NVIDIA

На тримесечната конференция за облагите на Intel основният изпълнителен шеф Патрик Гелсингер умерено разяснява слуховете по отношение на желанията на NVIDIA и AMD да приготвят Arm-съвместими процесори за потребление в компютрите до 2025 година Според него, историята на казуса разрешава на Intel да не се тревожи прекалено много за това и компанията е подготвена, в случай че има търсене, да създава Arm-съвместими процесори по поръчка на съперниците.

„ Потребителските други възможности на Arm и Windows като цяло се задоволяват със скромни функции в PC сегмента “ —- сподели Гелсингер, разглеждайки опита на самата Intel и на цялата промишленост. „ Ние одобряваме на съществено всички съперници, само че имам вяра, че тук би трябвало да се ръководим от историята на компанията. Не считаме, че тези (процесори) ще се продават в обилни количества “ — добави Гелсингер. От тази позиция управлението на Intel даже не се смущава от прогнозите на анализаторите, представени от представителите на Microsoft. Някои специалисти считат, че делът на процесорите с Arm-архитектурата в PC сегмента ще нарасне от сегашните 14 на 25% до 2027 година Интересът на съперниците към PC-сегмента, съгласно ръководителя на Intel, стимулира самата компания да се развива в тази пазарна ниша.

„ Когато приказваме за различни архитектури като Arm, можем да ги забележим като чудесна опция за нашия контрактен бизнес “ — изясни Гелсингер, като не за първи път приказва за желанието на Intel да пусне процесори с различни архитектури за странични клиенти. През април тази година Intel и Arm даже подписаха съглашение за съдействие, съгласно което разработчиците на съвместими с Arm процесори ще им бъде по-лесно да поръчат производството на своите артикули в заводите на Intel.

Бумът на AI също ще бъде от изгода за Intel, съгласно изпълнителния шеф. Клиентските процесори ще бъдат оборудвани със специфични модули за хардуерно ускоряване на такива системи и през идващите две години на пазара може да излязат повече от 100 милиона процесора с x86-съвместима архитектура с подобаваща функционалност. За самата Intel „ първият знак “ в това отношение ще бъде фамилията мобилни процесори Meteor Lake, което ще бъде публично показано в средата на декември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР