На три месеца условно с три години изпитателен срок е

...
На три месеца условно с три години изпитателен срок е
Коментари Харесай

Осъдиха условно депутатката Рена Стефанова за катастрофа с блъсната пешеходка

На три месеца " условно " с три години изпитателен период е наказана депутатката от " Продължаваме Промяната " Рена Стефанова . Тя се е признала за отговорна и е  сключила съглашение със Софийска градска прокуратура за пътен случай, при който е потърпевша пешеходка.

Освен това Стефанова е осъдена и с " отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство ” за период от 3 месеца , оповестяват от държавното обвиняване. 

Пътният случай става в деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември . Стефанова прави ляв завой по ул. „ Одрин “, на кръстовището с бул. „ Тодор Александров “, нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата, блъска пешеходка. На потърпевшата й е породена междинна телесна щета.



След случая Стефанова непринудено се отхвърли от имунитета си и съобщи, че ще понесе отговорност, в случай че виновността ѝ се потвърди. 

" Съдът счете, че избраното на обвинената наказване „ отнемане от независимост “ за период от три месеца, осъществяването на което на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс се отсрочва за период от три години, и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство ” за период от три месеца, е надлежно на публичната заплаха на действието и дееца и е в сходство със закона и морала . Определението на съда е дефинитивно ", оповестяват от Софийски градски съд. 

В персоналния си Facebook профил депутатката Рена Стефанова сама разяснява случилото се: 

" По мотив " новината " за това, че основният прокурор се е занимал с моята скромна личност и бил желал събаряне на имунитета ми като депутат, се усещам длъжна да разясня обстановката, такава каквато е.
Вярно е,че при започване на месец декември при тръгване на ляв завой, движейки се след огромен джип, в последния миг забелязах пешеходка, която продължаваше пресичането си. Направих всичко допустимо да спра, само че за съжаления я закачих с бронята на автомобила си, което докара до рухването й на пътното платно. Веднага отидох при нея и без значение от изказванията й,че няма недоволства, настоях да бъде прегледана от доктор и я откарах персонално до най-близкото болнично заведение. Междувременно уведомих полицията за случая и двете с потърпевшата дадохме пояснения.
При прегледа, за жалост се откри, че е налице пръсване на кост, което ще докара до затрудняване на придвижванията на потърпевшата повече от 30 дни. Такова увреждане съгласно Наказателния кодекс се квалифицира като междинна телесна щета и допуска формиране на досъдебно произвеждане, каквото беше формирано. Оказах цялостно подпомагане на полицията и проверяващите, като чаках развиването на производството до неговия натурален свършек, какъвто и да е той.
Излишно е да изяснявам, какъв брой доста скърбя за случилото се, само че за жалост то е реалност! Излишно е да изяснявам, също по този начин, че в случай че при следствието се откри мое отговорно държание ще понеса и съответните последствия.
Напълно ненужно е да занимавам сътрудниците си в Народното събрание с моя имунитет и още на следващия ден ще направя нужното,той на бъде свален, тъй като смятам, че по този начин е редно! ", писа малко след случая Стефанова. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР