На трето място е крайната десница, следвана от Републиканците.Коалициите на

...
На трето място е крайната десница, следвана от Републиканците.Коалициите на
Коментари Харесай

Макрон и Жан-Люк Меланшон са почти наравно във вота на парламентарните избори във Франция

На трето място е крайната десница, следвана от " Републиканците ".

Коалициите на президента Еманюел Макрон и съперника му от крайната левица Жан-Люк Меланшон са съвсем наедно във вота на гласоподавателите на днешния първи тур от парламентарните избори във Франция.

Пропрезидентско болшинство в Националното заседание след втория тур на 19 юни надалеч не е несъмнено, сочат социолозите.

Почти равни резултати за президентската коалиция " Заедно " и Новото обединяване на левите сили, което съгласно някои предварителни изследвания излиза даже отпред след първия тур на президентските избори -това сочат първите предварителни резултати.

В идващите часове те ще се трансформират, чакат се резултатите от огромните градове, в които изборите завършват най-късно, само че огромната изненада от вота е ясна: обединяването на социалисти, крайнолеви и зелени, образувано в последния миг, съумя да пренареди политическата карта на Франция.

" Президентската партия е победена " - съобщи към този момент крайнолевият водач на обединението Жан-Люк Меланшон.

Въпреки че обединението на президента Макрон наподобява ще завоюва болшинството депутатски места, вероятността за цялостно болшинство е дребна, което е усложнение за осъществяването на програмата на президента.

На трето място е крайната десница, следвана от " Републиканците ", осведоми БНР.

Балотажът на 19 юни ще бъде решителен, защото поради рекордно ниската изборна интензивност съвсем няма претенденти, определени на първи тур.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР