На третия ден от първото заседание на 48-ото Народно събрание,

...
На третия ден от първото заседание на 48-ото Народно събрание,
Коментари Харесай

Разнопосочни реакции на политиците за избора на Рашидов за шеф на НС

На третия ден от първото съвещание на 48-ото Народно заседание, след бурни диспути, издигане и отдръпване на номинации, депутатите съумяха да изберат кой да заеме председателското място. Това е Вежди Рашидов от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, доайенът измежду новите народни представители. 4 партии застанаха зад номинацията му, ден, откакто той самичък я отдръпна - ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Различните политически представители и политици разясниха по друг метод избирането на Рашидов, което беше направено по невиждан в актуалната българска история метод.

Съпредседателят на " Продължаваме смяна " Асен Василев изясни негативния избор на партията. " Има причина за какво лиши три дни да изберем ръководител и тя е, че има голямо разделяне. Видяхме, че със мощ няма да стане. Това, което се случва в Народното събрание сега е позор . Ние сложихме фасада, която да прикрие нашата неспособност да реализираме единодушие. Ако по този начин ще работи този парламент, идващия път няма по какъв начин да създадем фасада, а ще би трябвало да решим проблемите. По-добре да решим проблемите по-скоро ", безапелационен беше той.

Критика и запаси бяха изразени и от съпредседателя на обединяването " Демократична България " Христо Иванов.

" Ние предлагахме формула за консенсус, а не консенсусна персона. Г-н Рашидов от наша позиция не може да бъде консенсусна персона. Той има много богата и известна биография. Това съобщи съпредседателят на обединяването „ Демократична България ” Христо Иванов след избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

Кратък коментар направи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в неговия Фейсбук профил: " Разумът надви! Пръв измежду равни - Вежди Рашидов! Той живее по този начин, по този начин и ще работи! ".

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР