На трети пореден протест през настоящата седмица около 100-150 служители

...
На трети пореден протест през настоящата седмица около 100-150 служители
Коментари Харесай

„Артекс“ под прозорците на властта: Ние ковем новия „Златен век“

На трети следващ митинг през актуалната седмица към 100-150 чиновници на „ Артекс “ се събраха пред постройката на Министерски съвет. С голям брой освирквания и развяване на българското знаме, протестиращите настояха да довършат градежа на „ Златен век “.

„ Кой и за какво желае спре градежа на „ Златен век “? Кой и за какво го е боязън? Ние сме създатели, ние сме основатели и ковем новата история на България, новата история на „ Златен век “, безапелационни бяха протестиращите.

Демонстрантите издигнаха и плакати с надписи: „ Върховен административен съд се произнесе, законни сме “, „ Златен век не засенчва други здания, тъй като се намира на север от тях “, „ Да уважим всички правилата на правовата страна “, „ ДНСК, кое е последното ви мнение за разрешителното? ", „ Искаме да си свършим работата на „ Златен век “ през този век “, „ Не участваме в предизборни битки! Не сме сменяли партии! Само градинки “, „ Стига политически акции на наш тил “.

Архитект Пламен Мирянов от „ Артекс “ съобщи пред публицисти, че не може да каже докога ще продължат митингите, само че се базира на думите на проф. Герджиков: „ това е една неначетеност, облечена във власт “. Това е една случайна администрация, некомпетентни органи на държавния ред и ние не считаме, че това може да се толерира. Това е извънредно жестоко от страна на страната, те взимат други мнения, които са угодни за тях, с цел да спрат градежа на „ Златен век “, уточни проектант Мирянов.

Протестиращите чиновници на „ Артекс “ се обръщат служебният министър председател военачалник Стефан Янев да прегледа всички мнения, в това число и на съда, като по-късно вземе мнение за градежа на постройката. Ако е редно, дано съдът да каже, дано те го потвърдят. Искаме да разберем за какво тази постройка е неловко за някого, запита проектант Мирянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР