``На трета среща се занимаваме с откриването на Народното събрание

...
``На трета среща се занимаваме с откриването на Народното събрание
Коментари Харесай

Нинова: Да обсъждаме дали Зеленски да се обръща към НС е пълна загуба на време

``На трета намира се занимаваме с откриването на Народното събрание в наличието на посланици и обръщения на президента Зеленски. За нас това е ненужно, тъй като има държавен протокол, има ред и правила, които би трябвало да се съблюдават. Ние декларирахме, че всички посланици би трябвало да се поканят. Сега още веднъж да се събираме, с цел да обсъждаме дали президентът Зеленски да се обръща към Народното събрание, за нас е цялостна загуба на време. Освен това считаме, че не е това тематиката на българското общество. Както знаете, предложихме и през днешния ден пускаме предложения до другите парламентарни партии – в понеделник ги каним на среща за значителните неща, които вълнуват хората``, съобщи водачът на Политическа партия Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на изявление пред радио ``Фокус``.

Нинова изясни, че има по-належащи въпроси, които да се дискутират.

``Изключително значимо е да се обсъдят таван на цените, обезщетения за фамилиите, определението за енергийна беднотия, въвеждане на две цени, една – за по-бедни, една – за хора с по-големи благоприятни условия, най-много бюджета за 2023 година Ние имаме опит и знаем какво ще се случи. Затова желаеме, в случай че може, авансово да потърсим единодушие по тези основни въпроси – ще наложим ли таван на цените, ще увеличим ли минималната работна заплата, ще преизчисляваме ли още веднъж пенсиите, какво ще вършим с младите фамилии, по какъв начин ще напишем бюджета, да обсъдим всички тези значими неща и най-малко по най-малко обществени и стопански тематики да реализираме единодушие.Никоя от партиите не е обещавала в предизборната акция, че първите ни стъпки ще бъдат разногласия по отношение на дипломат Митрофанова и президента Зеленски. За нас, още веднъж споделям, това е ненужно. Същественото е стопанска система, обществена политика, прекосяване през тежките зимни месеци, гарантиране на хората на топло, ярко, налична храна, тъй като цените не престават да порастват. Ето по тази причина в понеделник парламентарно показаните партии, в случай че считат, че това е значителното, да заповядат да го обсъдим``, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

``Ние сме подготвени, в това число със законодателните промени, със законите да ги внесем незабавно и желаеме да ги обсъдим и с другите партии``, добави още тя за съответните ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати.

На въпроса ``кой очаквате да ви подкрепи``, Нинова отговори:

``Ако видите предизборните стратегии, имаме по разнообразни тематики съвпадения с разнообразни парламентарни групи. Имали сме и с " Продължаваме промяната “ във връзка с някои обществени въпроси. С " Демократична България “ – по повод повдигане прага за регистрация по Данък добавена стойност. С " Български напредък “ сме имали също по обществени тематики. Зависи. Нека да дойдат, да беседваме, ще забележим кой какво поддържа. Но и хората, и обществото да схванат коя партия защо се бори в парламента``.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР