На този ВСС трябва незабавно да му бъде прекратен мандатът,

...
На този ВСС трябва незабавно да му бъде прекратен мандатът,
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Във властта се събраха ентусиасти-теоретици, имат желание, но нямат възможност

На този Висш съдебен съвет би трябвало неотложно да му бъде преустановен мандатът, с цел да има смисъл

"Казаното от Васил Божков е пре-пре-предостатъчно. Още първият път, когато описа и сподели платежни нареждания, беше премного за започване на произвеждане и за задържане на отговорните, пък били те и министър-председател, финансов министър, ръководител на бюджетна комисия и така нататък... Това е ужасяваща корупция на толкоз високо равнище и тя бива разкривана по един-единствен метод като при италианската мафия - като проговори някой от вътрешната страна. В съответния случай проговаря Васил Божков и не просто приказва, а демонстрира доказателства ".

Това съобщи пред адвокатНиколай Хаджигенов от Гражданско съдружие "Ние идваме ", някогашен народен представител.

По думите му от правосъдната система би трябвало да бъде "разкаран Гешев, само че и гешевщината ":

"На този Висш съдебен съвет би трябвало неотложно да му бъде преустановен мандатът, с цел да има смисъл. А те се взеха решение да го оставят да си доизживее живота, с цел да не се затрудняват, до момента в който стана кристално ясно, че няма различен метод. Това е, когато се съберат във властта ентусиасти-теоретици, те имат предпочитание, само че нямат опция.... Това е повода, заради която Делян Пеевски непрестанно им се смее от първия ред в Народното събрание ".

Хаджигенов акцентира, че властта не може или не желае, само че тогава идва ролята на гражданското общество, което "да държи пръста на раната ":

"Въпросът е за какво 47-ото Народно заседание и държавното управление се ослушват по тематиката за Пеевски.... Мафията се тормози от съответни, твърди дейности и то направени в този момент, не след месеци. Да, мафията се тормози от задържането на Бойко Борисов, тъй като смятаха, че той е някаква недосегаема икона. Въпреки че подобен вид задържане, по този метод - доста лаишки направено, аз нямам и до през днешния ден нямам пояснение за какво беше направено по подобен презрян метод, само че въпреки всичко откърти от стената на самодоволното изражение на ГЕРБ ".

Адвокатът акцентира, че и Иван Гешев би трябвало да си показва по какъв начин идват да арестуват и него, само че посочи, че не би трябвало да е отново по този метод, а по верния и закономерен.

Интервюто на Диана Янкулова с Николай Хаджигенов в предаването "Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР