На този остров бургер в крайбрежен ресторант струва 30 евро.

...
На този остров бургер в крайбрежен ресторант струва 30 евро.
Коментари Харесай

Една Coca-Cola за 13 евро - цените на известен европейски остров безкрайно завишени

На този остров бургер в крайбрежен ресторант коства 30 евро. Голям шезлонг в първокласен плажен бар може да коства 500 евро през август. А една маса във „ ВИП “ нощен клуб може да доближи хиляди евро.

Въпреки че Испания нормално се счита за дестинация за пътешестване на рационални цени, испанският остров Ибиса от дълго време е прочут като непокътнато място за хайлайфа.

„ Цената е глупава “, сподели Бен Пундол, съветник по първокласни хотели и дълготраен клиент на Ибиса, представен от CNBC. „ След 23 години в Ню Йорк, мога да ги сравня единствено с Хемптънс в разгара на сезона. “

„ Ибиса е доста скъпа, постоянно е била доста скъпа “, сподели той. „ Но хората са подготвени да заплащат. “



Нарастващи цени

Докато хипитата са привлечени от Ибиса поради слуховете за нейните „ магнетични “ трептения през 60-те години, през 80-те островът става известен измежду хайлайфа, когато британецът Тони Пайк отваря хотел Pikes, в този момент прочут като Pikes Ibiza. Още от 1980 година 500-годишното имение, след първокласно реновиране, се трансформира в леговище за празненство.

Богатите и известни другари на Пайк, като Фреди Меркюри, Джордж Майкъл и Кайли Миноуг, отсядат в хотела и това съумява да изпълни стаите до цялостния им потенциал.

През 80-те години на предишния век се появяват и клубове като Amnesia, Space (сега дом на Hi Ibiza) и Pacha, като в последния сега едно кенче с Coca-Cola коства 13 евро. Оттогава са отворени още клубове, в това число Ushuaia, който беше разгласен за третия най-хубав клуб в света през 2019 година от Международната асоциация за нощен живот.

Ресторантите, клубовете, ваканционните жилища чартърен и таксита са повишили доста цените тази година, споделя Пундоле.

„ Това е остров, визитите тук са сезонни, хотелите и заведенията за хранене компенсират две години пропуснати доходи, има проблеми с веригата за доставки и арестуваното търсене е голямо “, споделя той.

Всъщност броят на туристите, посетили Балеарските острови, е повишен с 300% на годишна база през май, съгласно Националния статистически институт на Испания.

„ Утвърден искра “

Репутацията на Ибиса като първокласна дестинация се е развила в продължение на няколко десетилетия, сподели Каролин Адисън, началник на продуктите в експерта по първокласни пътувания Black Tomato.

Пътуване с шест нощувки, проведено от Black Tomato, стартира от към 7260 евро на човек, включващо настаняване, закуска и еднодневен престой частна яхта (цената не включва полети).

Six Senses Ibiza е известна измежду клиентите на Black Tomato, сподели Адисън. Луксозният хотел разгласи, че отваря още 19 частни резиденции и две „ имения “ през юни.

Именията костват към 16 000 евро на вечер през лятото, съгласно уеб страницата на хотела. Гостите имат достъп до СПА център, детски клуб и ежедневни действия като каране на каяк и скокове от скали. Всеки посетител има назначен така наречен „ Създател на преживявания “ Това е чиновник, който може да провежда влизане в нощен клуб или разходки с лодка, съгласно хотела и желанията натуристите.

Също по този начин оригиналност в Six Senses тази година е Beach Caves, място с ресторант, място за музика онлайн, звукозаписно студио и шест жилището с доста огромни кревати, покрай град Портинаткс на северния бряг на Ибиса. Апартаментите в бохемски жанр в Beach Caves стартират от 1565 евро на вечер през лятото.

Тази година групата за първокласни хотели Mandarin Oriental пое ръководството на Tagomago, частен остров край източното крайбрежие на Ибиса. Целият остров може да се наеме за към 30 000 евро на вечер през високия сезон, което включва частна вила, готвач, пазач, иконом, хазаин на вилата и капитан на яхта, съгласно пакета, който госта избере.

Изисквания за разкош

Запитан за какво Ибиса е толкоз скъпа, Лука Финарди, действен шеф на Mandarin Oriental Exclusive Homes, споделя, че островът е известен измежду първокласните туристи, които желаят композиция от „ красива природа, висококачествени заведения за хранене и питейни заведения, шикозно извършване на покупки и многолюден нощен живот “.

„ Също по този начин предлага прелестни зони, където гостите могат да намерят тихи кътчета, с цел да избягат от тълпите “, сподели той. „ Това дава стойност за парите на хората, които търсят тези прекарвания. “



Според В A.M.A Selections, уебсайт за резервации на първокласни жилища, който започва през юни, междинната цена на 10-дневен престой във вила на Ибиса е към 26 500 евро, съгласно съоснователя Мариек Анселме. Повечето клиенти прибавят услуги като частни кино преживявания – които стартират от 500 евро на прожекция – както и частни готвачи, класове по йога и спа лекувания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР