На този фон днес ще има европейски соволки в опит

...
На този фон днес ще има европейски соволки в опит
Коментари Харесай

Напрежението в Украйна: Русия и Беларус със съвместни военни учения

На този декор през днешния ден ще има европейски соволки в опит за потушаване на напрежението
Русия и Беларус започнаха 10-дневни взаимни военни учения на фона на продължаващите опасения от съветска инвазия в Украйна.

Беларус е непосредствен съдружник на Русия и има дълга граница с Украйна, отбелязва Би Би Си.

Очаква се към 30 000 съветски бойци да вземат участие в ученията с Беларус.

Говорител на Кремъл дефинира взаимните учения като съществени, като сподели, че Русия и Беларус са „ изправени пред невиждани закани “. Съединени американски щати нарекоха ученията - за които се счита, че са най-голямото разполагане на Русия в Беларус след Студената война – „ ескалационен “ ход.  А Украйна го дефинира като „ психически напън “.

Русия неведнъж отхвърля всевъзможни проекти за навлизане в Украйна, макар скупчването на повече от 100 000 бойци на границата.

В четвъртък се чакат дипломатически диалози, ориентирани към понижаване на напрежението. Те ще включват съветски и украински пратеници, дружно с Франция и Германия - известни като Нормандската четворка.

Има догатки, че възобновеният фокус върху по този начин наречените Мински съглашения може да се употребяват като основа за усмиряване на актуалната рецесия.

Украйна, Русия, Франция и Германия поддържаха споразуменията през 2014-2015 година Посланикът на Франция в Съединени американски щати Филип Етиен написа в Туитър, че споразуменията от Минск би трябвало да се употребяват за „ създаване на жизнеспособно политическо решение “.

Междувременно немският канцлер Олаф Шолц ще се срещне с водачите на балтийските страни Естония, Латвия и Литва, които граничат с Русия и са били в някогашния Съветски съюз - в Берлин в четвъртък.

Днес стана ясно и че Унгария няма да одобри още войски на НАТО на своя територия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР