На този етап в преговорите между ЕС и за търговско

...
На този етап в преговорите между ЕС и за търговско
Коментари Харесай

Барние попари оптимистите за търговско споразумение с Великобритания

На този стадий в договарянията сред Европейски Съюз и за комерсиално съглашение след към момента остават прекалено много компликации, съобщи основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние преди да осведоми представителите на страните-членки за хода на диалозите, заяви Асошиейтед прес, представена от 24 часа.
В коментар в Туитър по-късно Барние написа, че " макар напъните на Европейски Съюз за намиране на решения, остават доста съществени разлики ".
 Бойко Борисов: Трябва да се работи за сюжет на Brexit без договорка Бойко Борисов: Трябва да се работи за сюжет на Brexit без договорка
" Европейският съюз би трябвало да резервира своето единение при договарянията за бъдещите си връзки с Обединеното кралство. В интерес и на две...
Главният договарящ от английска страна Дейвид Фрост също сподели, че " остават огромни разлики по някои основни въпроси ". " Ние продължаваме да работим за намирането на решения, които зачитат изцяло суверенитета на Обединеното кралство ", написа Фрост в Туитър.
Коментарите на Барние заливат със студена вода оптимистичните информации, че е маркиран бърз прогрес по въпроси като правата на лов на риба, една от трите съществени тематики, които се нуждаят от компромисно решение преди 1 януари, когато изтича преходният интервал след Brexit.
Острите думи на Барние са в цялостно несъгласие с маслиновата клонка, която той протегна към Лондон единствено преди две седмици, когато английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Европейски Съюз и неговият основен договарят би трябвало да трансформират главно метода си в договарянията.
Споразумението би трябвало да бъде реализирано в околните седмици, с цел да може то да бъде утвърдено преди края на годината.
 Тиери Бретон: Европейски Съюз е квалифициран за Brexit без договорка Тиери Бретон: Европейски Съюз е квалифициран за Brexit без договорка
Европейският съюз би предпочел да има Brexit договорка с Англия, само че в същото време е подготвен, ако не може да се реализира двуст...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР