На този етап това, което е важно, е да продължим

...
На този етап това, което е важно, е да продължим
Коментари Харесай

Мария Габриел: Да се обединим около принципите, после ще говорим за министри

На този стадий това, което е значимо, е да продължим да бъдем съгласни върху правилата, механизма, целите и по-късно да стигнем до персоналния състав на държавното управление, съобщи вицепремиерът Мария Габриел в отговор на въпрос по време на доклада на държавното управление за миналите девет месеца от неговото ръководство, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
За нас е значимо да бъде регистрирано свършеното, да имаме огромна изясненост къде има закъснение и какви са аргументите, да идентифицираме методите да се форсира процесът, съобщи Габриел. Съответно с тази рамка да отидем на договаряния, добави тя и акцентира, че идващите два дни ще бъдат основни за договарянията.

Ще остана вярна на правилото " мълчанието е злато ", съобщи Мария Габриел. " За да си дадем късмет и договарянията да протекат в подробност със солидна основа и посока, значи да приказваме по-малко и когато има нещо, то да бъде споделено пред всички ", съобщи тя.

Обединените старания раждат по-устойчиви резултати, а откритият разговор е най-хубавото за превъзмогване на разликите, разяснява Габриел.

" Преди 9 месеца направихме сложен, само че извънредно значим избор. Политическите партии, подкрепящи държавното управление, съумяха да смекчат несъгласията и откритото съмнение между тях ", сподели тя. По думите ѝ те са подкрепили кабинет, изглеждащ неосъществим в очите на мнозина в името на стабилността на страната.

" Демонстрирано бе водачество, предвидливост и умения за вдишване на отговорност ", уточни Мария Габриел. Според нея този избор е дал късмет на България да постави завършек на политическата неустойчивост, с цел да не се окаже страната още веднъж в подготовка на следващите предварителни парламентарни избори. Мария Габриел означи, че е значимо да си припомняме тези условия. " Защото видяхме какъв брой доста можем да реализираме, даже единствено за няколко месеца, в случай че обединим напъните в името на спокойствието и богатството на хората ", сподели вицепремиерът.

Тя благодари на премиера Денков за взаимната работа и градивния звук, който са съумели да запазят. Това ни разреши нееднократно да продължим, макар компликациите, и да покажем, че тестванията ни вършат единствено по-силни и оставаме дружно, сподели Габриел.

Тя разяснява момента на шерване на доклада за активността на държавното управление, като сподели, че би трябвало да е ясно, че няма забавяне в неговото показване. „ Напротив, считам, че задълбоченият разбор изисква време и най-много данни, числа, обстоятелства, причини “, акцентира Габриел. Тя добави, че в диалозите през последните седмици е имало сътрудници, които са индикирали, че някои от включените в управническата стратегия ограничения, ще бъдат изпълнени доникъде или до края на февруари. В този смисъл вицепремиерът сподели, че за нея е било значимо " да не се избързва с оценки, които нямаше да дадат един безпристрастен, справедлив и отдаващ заслуженото на всеки разбор ". Вицепремиерът сподели, че всички дружно могат да създадат по този начин, че ритъмът на работа да се форсира. Управленската стратегия е направена по този начин, че да отговори на упованията на хората към държавното управление, които са добре известни. Очакванията на Габриел са за интензивен прогрес на набелязаните цели.

Мария Габриел напомни, че през февруари е провела поредност от срещи с министрите, като с всеки са сложени по три задания – да се посочат ограниченията в управническата стратегия, които няма да бъдат изпълнени в период и аргументите за това, всеки министър да дефинира водещи за него два целта, които са стратегически за България и всеки да уточни две краткосрочни ограничения, които непосредствено да бъдат ориентирани към по-добър живот на жителите.

Вицепремиерът Габриел открои главните цели, по които е работила като вицепремиер и министър на външните работи.

Като вицепремиер тя сподели, че е координирала активността на четири организации, председателствала е девет съвета, две национални комисии и един комитет. Тя акцентира в работата си напредъка в битката с трафика на хора, както и предварителната защита и отбраната от домашно принуждение. Габриел отдаде заслуженото на всички, които са съдействали по тези две тематики.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР