На този етап сами в столицата не можем да спечелим,

...
На този етап сами в столицата не можем да спечелим,
Коментари Харесай

Паргов: БСП може да направи исторически пробив в София, но трябва да бъдем умни

На този стадий сами в столицата не можем да спечелим, имаме потребност от съдружници - въпрос, който от 30 години тормози партията и ни тежи като воденичен камък, сподели водачът на Българска социалистическа партия - София

След 30 години Българска социалистическа партия може да направи исторически пробив в София, само че би трябвало да бъдем умни. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия в столицата Калоян Паргов по време на диалога си с Явор Дачков в предаването " Гласове " по БСТВ. Водачът на листата на социалистите в София изясни, че формулата цивилен претендент за кмет на града, подсилен от Българска социалистическа партия, дава опция за разтваряне на ветрилото.

" От 30 години в София доминира дясната политика, неолибералният модел на ръководство, разяснява Калоян Паргов. - Всички виждаме той до къде докара града ни. Ако ние се държим егоистично към нашия претендент, няма да можем да дадем опция на онази част от обществото, която желае смяна, да го припознае. Казвам това поради настройката към Българска социалистическа партия в София. Това е наш огромен проблем ".

Лидерът на Българска социалистическа партия в столицата добави, че за разлика от десните, социалистите са по-широко скроени. " В предходни локални избори на балотажите за районни кметове сме подкрепяли не един и двама десни претенденти, които са печелили - в " Лозенец ", във " Витоша ", в " Красно село ", в " Средец ", в " Оборище ", напомни той. - За страдание, от другата страна е чугунена работа. Десните мъчно преглъщат егото си. Трудно им е да поддържат някого, с цел да може да се промени нещо. Надявам се, да се разчупят с претендент като Манолова на балотажа ".

Калоян Паргов за следващ път означи, че лавото е консолидирано, а това е един от главните фактори за триумф. " Три са значимите условия, с цел да може Българска социалистическа партия да се показа добре на избори, продължи той. - И всичките се събират в думата консолидация. Консолидация на партията - да няма дрязги сред нас. В София това е реалност. Консолидация на лявото - видяхте, че АБВ, Д-21 и по-малки социалдемократически партии поддържаха Мая Манолова още за първи тур. И консолидация на онази част от обществото, която желае смяна. Вижте какво става с дясното. Те се разделиха на 4. ГЕРБ и Съюз на демократичните сили стоят зад Фандъкова, Демократична България си има претендент, Спаси София - също, а една група десни, която разтваря ветрилото към центъра, поддържа Мая Манолова. Всички, искащи смяна на модела на ръководство на ГЕРБ, който доминира към този момент 10 години, би трябвало да припознаят един подобен претендент. Този претендент излиза от рамките на чисто партийна кандидатура ".

Калоян Паргов изясни, че е обикновено партийните членове да се вълнуват. " Но дано да е ясно, че Българска социалистическа партия сама в София към този миг не може да завоюва избори, съобщи той. - Българска социалистическа партия има потребност от съдружници. Този въпрос от 30 години тормози партията и тежи като воденичен камък. За да изпълним историческия пробив след към този момент 30 години, би трябвало да работим мъдро. Мая Манолова е известна в нашите среди, въпреки всичко тя произлиза от Българска социалистическа партия. Целта ни за идните избори е да дадем опция на всички софиянци, без да имат предразсъдъци, да гласоподават за друг модел на ръководство на града като поддържат Мая Манолова. За първи път ще го кажа - имаше два разновидността за нашия претендент. Първият беше да повторим модела с президента Румен Радев - чисто цивилен претендент да бъде повдигнат от Българска социалистическа партия. Избрахме втория - да използваме естествената притегателна мощ на националния омбудсман, като я издигне предприемчив комитет, а Българска социалистическа партия я припознае и я поддържа ".

Лидерът на столичните социалисти прикани съперниците на идните локални избори за положителна, почтена и транспарантна капания. " Оценяваме напъните на кмета Фандъкова през последните 10 години. Тя, каквото можа - направи. Може да бъде и по-добре. Ние имаме решение за това ", приключи Калоян Паргов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР