На този етап прокуратурата не може да се ангажира дали

...
На този етап прокуратурата не може да се ангажира дали
Коментари Харесай

Гешев: Военен разузнавач е бил такси и информатор на бизнесмен в чужбина

На този стадий прокуратурата не може да се ангажира дали има или няма закононарушение в работа " Военна информация ", само че зам.-главният прокурор Иван Гешев се е натъкнал на дейности, които съгласно него са " грозни " и " обидни ".

Във вторник той отхвърли като " целенасочена неистина " изказванията, че прокуратурата се занимава с чисто оперативната активност на военното разузнаване, чийто настоящ и предходен началник са разследвани от прокурорите под пагон. Съмненията са, че става дума за скалъпени обвинявания за неуместни фрагменти да бъдат разкарани или службата да премине към цивилното разузнаване.

Случващото се към военното разузнаване наподобява още по-смущаващо, откакто вицепремиерът по сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов не е податлив да работи преждевременно против нарочените военни разузнавачи.
На този декор Иван Гешев заяви, че прокуратурата е схванала за боен шпионин, който е дал информация на предприемач в чужбина и е бил няколко дни негов водач.

" Не е обикновено да ти заплащат заплатата български жители и шефът на службата " Военна информация " да укаже на представител на тази работа в другарска страна от Европейски Съюз да брифира предприемач т.е. да го запознае с проблеми, които касаят неговите бизнес ползи и този представител на " Военна информация " да му е таксиметров водач няколко дни”, сподели Иван Гешев пред кореспонденти.

На следващ въпрос дали това е закононарушение Гешев отговори, че " най-малкото е грозно " и " обидно ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР