На този етап проевропейските партии спечелиха - това е голямата

...
На този етап проевропейските партии спечелиха - това е голямата
Коментари Харесай

На тези избори спечелиха проевропейските партии, заяви Румяна Коларова

На този стадий проевропейските партии завоюваха - това е огромната разлика сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Това съобщи политологът Румяна Коларова в ефира на Българска национална телевизия.

" ГЕРБ заложи на позитивния взор върху Европа, а Българска социалистическа партия се плъзна към електорат в конкуренция с партии, които проповядват евроскептичното и националистическото на фона на настройката на българите, която е най-вече проевропейска ", сподели тя.

" Активността на Борисов в последната седмица беше нещо, което не сме виждали от 12 години, а тя беше провокирана от Българска социалистическа партия ", означи политологът. По думите й има принцип при експертите в областта на връзките, който е " не предизвиквай най-опасния си съперник ". Според нея " не може в продължение на две години да приказваш единствено по една единствена тематика - това, което Българска социалистическа партия направи ".

Според разбора й електоратът на партиите, спрямо парламентарните избори от 2017, се е свил. " Когато се опитваш да решаваш проблем на парламентарните с европейските, бъркаш ", е мнението на Коларова.

" Ако нещо очевидно се трансформира - това е чувството, че ще се случи нещо изненадващо, имахме възприятието, че процесите се забързват отвън обрисуваната посока. Това се опроверга сега, в който министър председателят съобщи, че няма да подава оставка, без значение от резултатите. Затвърдените резултати на ГЕРБ легитимират думите му ", сподели Коларова и добави, че сега ГЕРБ имат най-голямата отговорност.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (500)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР