На този етап обстановката в страната е нормална; осигурени са

...
На този етап обстановката в страната е нормална; осигурени са
Коментари Харесай

МВР: Нормална е обстановката в страната след дъждовете


На този стадий ситуацията в страната е нормална; обезпечени са екипи, които на място наблюдават най-застрашените сектори. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От министерството разгласиха информация за осъществените избавителни дейности от 00.00 ч. на 02 декември до 06.00 часа през днешния ден.

Кюстендил
Получени са общо 19 сигнала за усложнена конюнктура в региона. Обявено е отчасти бедствено състояние за община Кюстендил и е въведен проект за отбрана при бедствия в част „ Наводнение “.

Вследствие на наводняване, провокирано от повишение равнището на река Бистрица в региона на с. Гърляно и с. Долно село, с изключение на екипи на ПБЗН е привлечена техника за НАВР от строителна компания Рила - 2 багера, 3 камиона и кран. Прочистено е речното корито и светлите отвори на два моста в двете села. Насипана е едра скална маса на проблематичните сектори от речното корито. Превантивно стопаните на къщите, които са наоколо до реката в с. Гърляно, са изтеглени на по-безопасно място и след намаление равнището на реката те се завърнаха по домовете си.

С техника на общ. Невестино е направено пречистване на речното корито на река Елешница в с. Ваксево.

В Дупница на ул. " Васил Расолков " в непосредствена непосредственост до река Отовица е паднала подпорна стена на двор на къща. Къщата се намира на три метра от реката и заради заплаха от подкопаване на основите ѝ двамата поданици са евакуирани при родственици.

През цялото денонощие в сериозните сектори на водоемите е проведено наблюдаване. В момента няма настоящи екипи на ПБЗН на терен, ситуацията се възстановява.

Перник
В пожарната са получени 97 сигнала, свързани с усложнената метеорологична конюнктура. Те са били най-вече за наводнени изби и сектори от пътната инфраструктура. На терен са работили 8 екипа на ПБЗН с към 24 чиновници и с 8 автомобила. Най-тежка остава ситуацията в кварталите Мошино, Изток и Клепало.

София-град
Пожарните и избавителните екипи са реагирали на над 80 сигнала, осъществени са 60 отводнявания, обезпечени са 17 наряди. Към момента има 3 сигнала за наводнени изби, приземни етаж и дворове. По-критична точка остава бент.Суходол, където на място има екип с хидромодул на ССОД. Нивото на водоема все още е в норма. При нужда се изпуска следено.

Обстановката се възстановява в останалите сериозно сектори. Продължава контролът по сериозните точки на равнищата на реките и язовирите.

Монтана
В Берковица пожарни и избавителни екипи са направили 5 отводнявания на изби на жилищни сгради; във Вършец – 9 сходни интервенции.
Към момента ситуацията на територията на област Монтана е нормализирана. Няма настоящи екипи на ПБЗН. Валежите са спрели, основана организация за ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири.

Смолян
Постъпили са 25 сигнала, най-вече за наводнени изби, пътни сектори и премахване на рискови предмети.

Към 21.15 часа на 02 декември със заповед на кмета на община Смолян заради проливните дъждове на територията на общината и пълноводието на р. Черна и р. Бяла е оповестено бедствено състояние на територията на цялата община Смолян. Мобилизирани са компании, разполагащи с подобаваща техника за отпушване на дерета и корита на реки.

Към момента ситуацията е естествена, водите в речните корита са нараснали, само че няма преливане на водоеми. Направена е организация кметските наместници да наблюдават за равнището на реките. dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР