На този етап обстановката в страната е нормална. Осигурени са

...
На този етап обстановката в страната е нормална. Осигурени са
Коментари Харесай

МВР: Обстановката в страната е нормална, осигурени са екипи, които следят най-застрашените участъци



На този стадий ситуацията в страната е естествена. Осигурени са екипи, които на място наблюдават най-застрашените сектори. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Информацията е на база информация за осъществените избавителни дейности от 00.00 ч. на 2 декември до 6.00 часа през днешния ден.

Кюстендил

Получени са общо 19 сигнала за усложнена конюнктура в региона. Обявено е отчасти бедствено състояние за община Кюстендил и е въведен проект за отбрана при бедствия в част „ Наводнение “. В разследване на наводняване, провокирано от повишение равнището на река Бистрица в региона на с. Гърляно и с. Долно село, с изключение на екипи на ПБЗН е привлечена техника за НАВР от строителна компания Рила - 2 багера, 3 камиона и кран.

Прочистено е речното корито и светлите отвори на два моста в двете села. Насипана е едра скална маса на проблематичните сектори от речното корито. Превантивно стопаните на къщите, които са наоколо до реката в с. Гърляно са изтеглени на по-безопасно място и след намаление равнището на реката те се завърнаха по домовете си. С техника на общ. Невестино е направено пречистване на речното корито на река Елешница в с. Ваксево.

В Дупница на ул. "Васил Расолков " в непосредствена непосредственост до река Отовица е паднала подпорна стена на двор на къща. Къщата се намира на три метра от реката и заради заплаха от подкопаване на основите двамата поданици са евакуирани при родственици. През цялото денонощие в сериозните сектори на водоемите е проведено наблюдаване. В момента няма настоящи екипи на ПБЗН на терен, ситуацията се възстановява.

Перник

За същия интервал в пожарната са получени 97 сигнала, свързани с усложнената метеорологична конюнктура. Те са били най-вече за наводнени изби и сектори от пътната инфраструктура. На терен са работили 8 екипа на ПБЗН с към 24 чиновници и с 8 автомобила.

Най-тежка остава ситуацията в кварталите Мошино, Изток и Клепало. София-град. Пожарните и избавителните екипи са реагирали на над 80 сигнала, осъществени са 60 отводнявания, обезпечени са 17 наряди.

Към момента има 3 сигнала за наводнени изби, приземени етаж и дворове. По-критична точка остава бент. Суходол, където на място има екип с хидромодул на ССОД. Нивото на водоема, все още е в норма. При нужда се изпуска следено. Обстановката се възстановява в останалите сериозно сектори. Продължава контролът по сериозните точки на равнищата на реките и язовирите.

Монтана

В Берковица пожарни и избавителни екипи са направили 5 отводнявания на изби на жилищни сгради; във Вършец – 9 сходни интервенции. Към момента ситуацията на територията на област Монтана е нормализирана. Няма настоящи екипи на ПБЗН. Валежите са спрели, основана организация за ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири.

Смолян

Постъпили са 25 сигнала, най-вече за наводнени изби, пътни сектори и премахване на рискови предмети.

Към 21.15 часа на 02 декември със заповед на кмета на община Смолян, в резултат на проливните дъждове на територията на общината и пълноводието на р. Черна и р. Бяла, е оповестено бедствено състояние на територията на цялата община Смолян. Мобилизирани са компании, разполагащи с подобаваща техника за отпушване на дерета и корита на реки.

Към момента ситуацията е естествена, водите в речните корита са нараснали, само че няма преливане на водоеми. Направена е организация кметските наместници да наблюдават за равнището на реките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР