На този етап няма предявен иск от страна на Газпром,

...
На този етап няма предявен иск от страна на Газпром,
Коментари Харесай

Директорът на „Булгаргаз” очаква по-евтино синьо гориво за февруари


На този стадий няма предявен иск от страна на „ Газпром ”, увери Деница Златева

Цената на газа за февруари да се върне на равнищата от декември заложи изпълнителният шеф на „ Булгаргаз ” Деница Златева пред Нова телевизия. Тя не се ангажира с конкретика, само че увери, че спадът ще бъде с по-голям %, в сравнение с беше увеличена цената за януари – към 23%.

„ И в двете страни, с които имаме контракти – Гърция и Турция, предстоят избори тази година. Не чакам да има разтърсвания ”.

Златева увери, че до края на 2023 година количествата газ, нужни на страната ни, са обезпечени. Газът щял да пристигна от Европа и Америка.

„ 12 участваха в търга, със 6 се подписват контракти до края на годината. Това е най-ниската цена в тръжната процедура ”, изясни Златева.

По думите ѝ микса в Чирен е най-скъп. Цената в таблицата на 1 април е най-високата, увери тя.

Златева увери, че все още от 

„ Газпром ” няма предявен иск към „ Булгаргаз ” за арбитраж. „ Предприели сме нужните дейности, свързали сме се с авторитетни интернационалните адвокатски фирми, които имат опит в арбитражни каузи. В процедура сме, договорът изтече на 31 декември. Нямаме връзка сега с съветската страна.

„ Булгаргаз ” подхваща всички нужни дейности, с цел да отбрани интереса си при положение на предявяване на подобен иск ”, сподели тя. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР