На този етап няма питбула убил дете в пазарджишкото село

...
На този етап няма питбула убил дете в пазарджишкото село
Коментари Харесай

Няма да евтанизират питбула, убил дете край Пазарджик

На този стадий няма питбула умъртвил дете в пазарджишкото село Мокрище няма да бъде евтанизиран, заяви за "24 часа " шефът на регионалната организация по храните доктор Петко Митев.
Инцидентът стана на 29 януари в дома на притежателя на кучето Димитър Михайлов.Днес изтича 14-дневния карантинен интервал, през който трябваше да бъде открито дали кучето не е болно от бяс, като евентуална причина за експанзията му към детето. Подобно заболяване обаче не е открито. Ежедневното наблюдаване на специалисти от дирекцията по храните е посочило, че кучето не демонстрира каквато и да е било настъпателност. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че през карантинтния интервал питбула е бил хранен всекидневно и към него не е имало дразнители. Все още обаче не е подготвена назначената експертиза за агресивността на кучето, която се чака всеки миг, разясни доктор Митев.
Той позволи, че след приемане й кучето може да бъде преместено от къщата на притежателите си в Мокрище, където бе оставено на отговорно бранене, в полицейски кучкарник, с цел да е разполагаем във всеки един миг на досъдебното произвеждане за гибелта на детото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР