На този етап нито една от двете страни - ГЕРБ-СДС

...
На този етап нито една от двете страни - ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Нито ГЕРБ-СДС, нито ПП-ДБ имат интерес от предсрочни избори

„ На този стадий нито една от двете страни - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, не е заинтригувана да отиде на предварителни избори. Резултатите от тях няма да са трагично разнообразни, в случай че на сцената не излезе нова политическа мощ. Ако се появи нов състезател, той ще бъде в ущърб на гласовете за ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ. Ако не излезе нова политическа мощ, то ще имаме съвсем същия състав в Народното събрание ”. Това съобщи политологът Огнян Минчев пред Нова.

За ПП-ДБ е ясно, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов взима решенията и по тази причина за тях е значимо той да взе участие в договарянията, сподели политологът. Според него водачът няма да отиде на договарянията, „ тъй като желае да резервира избрана отдалеченост като опция да гледа в профил и да убеждава хората, че е тръгнал към това държавно управление: " от немай-къде ”, сподели Минчев.

Той чака и двете политически формации да си дадат задоволително време, с цел да договорят значимите елементи. Относно поста на финансовия министър Асен Василев политологът счита, че в случай че има държавно управление, той ще резервира поста си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР