На този етап ние сме абсолютно предвидими и следваме своите

...
На този етап ние сме абсолютно предвидими и следваме своите
Коментари Харесай

Васил Пандов, ПП-ДБ: Пътят за диалог с ГЕРБ-СДС е реформа в самата партия

На този стадий ние сме безусловно предвидими и следваме своите цели още от 48-то Народно събрание.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria доцент доктор Васил Пандов от ПП-ДБ.

Там започнахме с 14 целта, които би трябвало да се прегледат като законодателна стратегия. Този път подходихме по същия метод с изключението за ръководителя на Народно събрание – с цел да се излезе от тази мъртва хватка и Народно събрание да проработи. Поставихме още веднъж целите ни против едно ротационно председателство на Народно събрание.

Позицията ни не е изменена и няма да подкрепим първия мандат. ГЕРБ-СДС сякаш се концентрираха върху втория мандат, а не какво ще създадат с първия. Отново виждаме маневра по прекачване на вниманието върху втората политическа мощ. Разбираме компликацията трети път да си първи и да не можеш да сформираш държавно управление. Борисов както нормално дава разнопосочни сигнали – загатва за проект Б, само че не споделя в прав текст кой ще му даде поддръжка.

 
Пътят за разговор с ГЕРБ-СДС е промяна в самата партия. Това не значи противоположното връщане на Борисов на напред във времето, както се случва.
В последните наказания по „ Магнитски “ в прав текст е казано, че парламентарната група на ГЕРБ е приела едно корупционно законодателство, което няма по какъв начин да не е обвързвано с вицепремиера на господин Борисов. Пътят е да оставим това в предишното.

С сътрудниците от Демократична България имаме доста ясна визия за правосъдната промяна. ГЕРБ направиха по този начин, че с процедурни подходи в 48-то Народно събрание да не се одобряват Наказателно-процесуален кодекс, Закона за правосъдната власт, механизмът за надзор над основния прокурор. След като се разпусна това Народно събрание господин Борисов изрази едно голямо разкайване по какъв начин по този начин ние не приехме тази промяна. В ГЕРБ през годините виждаме едно и също – споделя се едно, само че се случва друго.

Визията на служебното държавно управление за бюджета не подхожда на визията на партиите в Народно събрание. Нашите разбори бяха доста разнообразни от тези на служебното държавно управление. И предходната година се предвиждаше 5-6% недостиг, което не се случи.

Президентът вижда къс период на това Народно събрание.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР