На този етап не трябва да се поема нов държавен

...
На този етап не трябва да се поема нов държавен
Коментари Харесай

ГЕРБ/СДС внесе предложение за мораториум на взимане на държавни кредити

На този стадий не би трябвало да се поема нов държавен дълг, поради настоящото положение на Фискалния запас, към 30 ноември размерът му е към 12 милиарда лева, което значи, че ще е обезпечено осъществяването на бюджета и ще има нужните средства до края на годината и за изплащането на пенсиите за януари. На второ място е неприятното ръководство на излъчванията. ГЕРБ е теглил държавен дълг, единствено когато това е носило рентабилност за страната. За разлика от нас, съвсем всяка седмица последните два месеца са теглени по 500 млн. лева без претекстове и какви цели преследва държавното управление, с цел да вземе заема. Доходността на излъчванията е негативна за бюджета, бяха доводите на Ананиев.

Държавата ще заплаща и ще губи средства, които ще бъдат плащани от бъдещите генерации, парите, които страната има в банковата система, носят негативна рента от 0.7%, а цената на излъчванията се заплаща при негативна рента от 0.5%, общата загуба е 1.2%, посочи финансистът.

Парите под формата на заеми се изразходвани за обществени разноски и ще накарат идващите държавни управления да вършат нови разноски, с излъчванията е натоварена ликвидността на банковата система и това ще донесе негативи.

Третата причина, по думите на Ананиев - по данни от ноември бюджетът приключва с остатък на 570 млн. лева - Няма по какъв начин да края на година да има разноски, че да се приключи с недостиг с към 5 милиарда лева, безапелационен е Ананиев.

Александър Иванов от ГЕРБ добави, че " сега тегленето на всеки лев значи загробване на поколенията, постигнатите резултатите последните 7 месеца са пагубни ".

Александър Ненков бе безапелационен: " Тържествената част свърши, да осъществим дълга си. Повече от година се наслушахме на заклинания, това е изгубена година в празни приказки ". По думите му бъдещата коалиция печели време посредством изтегляне на дълг и загробва данъкоплатците с 12 млрд.лв., а обществото остава безучастно.

ГЕРБ остава съпротива, с цел да не стигнем гръцкия сюжет, приключи Ненков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР