На този етап не обмислям смяна на директори на болниците,

...
На този етап не обмислям смяна на директори на болниците,
Коментари Харесай

Ананиев: На този етап не обмислям смяна на директори на болниците, обвинени в безстопанственост


На този стадий не премислям промяна на шефове на лечебните заведения, упрекнати в занемареност, защото не се е потвърдила виновност. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за занемареност за болница „ Пирогов ”. Образувани са и 6 досъдебни производства за занемареност за лечебните заведения в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ-Велико Търново и за МБАЛ – Кърджали. По всички тези досъдебни производства основният прокурор с разпореждане от през днешния ден разпореди следствието да се управлява от СГП. Днес тези производства се предават на СГП, която ще управлява следствието.

Това е работата на прокуратурата, когато има такива сигнали, тя е длъжна да работи. Когато потвърди съответни резултати, ще се вземат и съответните правосъдни решения, сподели Ананиев.

Подали сме в прокуратурата 8 случая на база на инспекции от преди няколко месеца. Тя ги проучва и преценя дали да влязат някъде или не, уточни той.

Ананиев увери, че към този момент няма болница, която да бъде в положение на банкрут. [i]По-рано представителят на прокуратурата заяви, че всички 7 лечебни заведения, по които са формирани досъдебните производства, са на ръба на банкрута.[/i]

„ Направихме оздравителни проекти на всички лечебни заведения и най-много на най-тежките лечебни заведения, които се извършват. С всеки месец финансовото им състояние се усъвършенства “, безапелационен бе Кирил Ананиев.

Той разяснява, че няма терзание за „ Пирогов “. „ Ще влезем идната седмица в „ Пирогов “ с съответен възстановителен проект, който ще усъвършенства в забележителна степен финансовото му положение. Ще усъвършенства разноските и структурите вътре в болничното заведение “, добави Ананиев.

Според Кирил Ананиев повода за финансовото положение на 7-те лечебни заведения е, че от 10 години обратно „ са тръгнали по нанадолнището ” и никой не им е обърнал внимание. „ Сега, когато са стигнали в това сериозно състояние, би трябвало да се оздравяват. За страдание това ми се падна на мен като чест “, съобщи отрасловият министър.

Той уточни, че „ Пирогов “ има потребност от преструктуриране на отделенията, тъй като има 4 хирургии, 4 ортопедични отделения. „ Ненужни структури, началници, управнически личен състав, когато тези структури може да се усъвършенстват. Това значи по-малко административни разноски и повече разноски за лекуване на хората “, посочи Ананиев.

Относно връзките му с ръководителя на НЗОК Камен Плочев, той съобщи, че може би в един миг Плочев не решил добре какви би трябвало да са връзките му с Ананиев и сбъркал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР