На този етап не е установена причинно-следствена връзка между образуването

...
На този етап не е установена причинно-следствена връзка между образуването
Коментари Харесай

Американският регулатор: Няма връзка между ваксината на Johnson & Johnson и тромбозите

На този стадий не е открита причинно-следствена връзка сред образуването на кръвни съсиреци и ваксинирането с имунизацията на Johnson & Johnson. Това обявиха от Американската организация за надзор на храните и медикаментите (FDA), представена от Франс прес.
"Агенцията е в течение на известия в Съединени американски щати за тежки случаи на тромбоемболия, свързвани от време на време с тромбоцитопения (понижено количество на тромбоцитите в кръвта), при няколко души, откакто са били имунизирани против COVID-19 с препарата на Johnson & Johnson, показва в официално съобщение регулаторът.
"За момента не сме разкрили причинно-следствена връзка с имунизирането и продължаваме да изследваме и да правим оценка на тези случаи ", добавя организацията.
Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) заяви през вчерашния ден, че изследва възможна връзка сред имунизацията на Johnson & Johnson и случаи на кръвни съсиреци.
"Един случай е регистриран при клинично изпитване, а три - при имунизация в Съединени американски щати. Един от тези хора е умрял ", добавя европейският регулатор.
Еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson беше позволена за потребление в Съединени американски щати в края на февруари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР