На този етап не е приключил въпросът с гласуването на

...
На този етап не е приключил въпросът с гласуването на
Коментари Харесай

Омбудсманът: Трябва да се помисли и за българите в чужбина

 " На този стадий не е завършил въпросът с гласуването на българските жители в чужбина. Ангажимент на българските посолства и консулства е да положат старания, да създадат действия в съответната страна в сходство с локалното законодателство, да бъде решен този въпрос и те да бъдат пуснати до гласоподаване ". Това изясни в ефира на " Здравей, България " омбудсманът Диана Ковачева.

По думите й до изборите, които ще се проведат на 4 април, има време и към момента не е ясно какво ще се случва тогава, в която и да е страна.

Ковачева разяснява и въпросът с карантинираните.

" Той би трябвало да бъде решен. Те не могат да бъдат лишени от глас. Още повече, че гласуването в България е наложително, макар че глобата беше оповестена като противоконституционна от Конституционен съд, само че задължението за гласоподаване остава ", изясни Ковачева.

Относно имунизирането против COVID-19 на членовете на СИК, Диана Ковачева изясни, че то е непринудено и няма по какъв начин хората да бъдат задължени да го създадат.

" Няма правно съображение, по което хората да бъдат задължени да бъдат имунизирани нито като членове на Секционни изборни комисии, нито при започване на работа, нито при качване в рейс ", изясни Диана Ковачева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР