На този етап като представител на НСлС не мога да

...
На този етап като представител на НСлС не мога да
Коментари Харесай

Говорителят на НСлС Мариан Маринов: Не мога да кажа, че има заподозрени за покушението срещу Гешев

На този стадий като представител на Национална следствена служба не мога да кажа, че има обвинени за опита за нападение против Иван Гешев. Това съобщи на брифинг представителят на Националната следствена работа Мариан Маринов.
Всичко по тематиката: Опитът за нападение против основния прокурор Иван Гешев 47
" Щателно бе обследван всеки сантиметър както към епицентъра на гърмежа, по този начин и по цялото асфалтово покритие към нас. От другата страна на пътя също бяха обследвани дървесната растителност, както и почвата. Беше претърсено детайлно за всевъзможни следи и материални доказателства. Назначена е техническо-взривна експертиза, която ще даде отговор на това какви са били типовете на взривнотото вещество и устройство, по какъв начин е бил задействан гърмежът, тротиловият еквивалент на гърмежа и допускам, че може да се откри произходът, откъдето може би е закупено устройството. Извършен е оглед и на автомобила, с който е пътувал основният прокурор. Когато се направи експертизата, ще може да се приказва с точни числа ", добави той. 

По думите му, изказванието на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов, че случаят е бил инсценировка, е просто догадка. " Разследването ще бъде обективно, всестранно. Ще се изследват всички вероятни версии. Рано е да се приказва дали има интернационална интервенция ", разяснява още Мариан Маринов. 

" Няма по какъв начин да гадаем и разясняваме. Да оставим това на специалистите, които ще бъдат безапелационни. Следват разпити на очевидци, евентуално и специалисти от чужбина ще оказват помощ в следствието. Европейска комисия също остро застана против този за нас терористичен акт против основния прокурор. Има формирано досъдебно произвеждане за тероризъм. Повече от 15 часа се прави огледът ", съобщи представителят на обвинител номер едно Сийка Милева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР