На този етап имаме обещания и добри намерения, които трябва

...
На този етап имаме обещания и добри намерения, които трябва
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Обещаното не е като даденото

На този стадий имаме обещания и положителни планове, които би трябвало да бъдат облечени във финансови ограничения, би трябвало да минат през комисии, би трябвало да бъдат утвърдени в Народното събрание. Това разяснява Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “.

„ За множеството ограничения, които през вчерашния ден бяха показани отвън енергото, отвън газа, за всички други ограничения се изискват законодателни промени, което отново както знаем, е тромава процедура, а сега хората имат потребност от бързи решения и бързи ограничения “, добави той.

„ Знаете, водиха се доста месеци договаряния с работодателските, браншовите организации, държавното управление, които не доведоха до нищо. И малко преди организацията на огромния митинг на следващия ден те взеха решение да изпълнят тези претенции или най-малко да ги обещаят, защото да не забравяме, обещанието не е като даването. Сега се надяваме те да влязат и в действие. Със сигурност те ще оказват помощ на българския бизнес, на всички тези облекчения, само че те са отново на парче за жалост, отново за месеците май, юни – май свърши към този момент съвсем “, добави Алибегов.

„ Планът за възобновяване закъсня ужасно доста с подаването и одобряването в Европейския съюз ", уточни той.

„ Много страни, да не кажем съвсем всички, към този момент получиха първите си траншове преди войната в Украйна. Напомням, че това е План за възобновяване от ковид. Трябваше да се реагира бързо, да се подаде бързо и към този момент траншът да беше пристигнал преди започване на войната, с цел да овладеем последствията от Ковид рецесията “, уточни той.

По думите му не е ясно още какви ще бъдат последствията на финала от войната, не е ясно какви ще бъдат последствията за туризма. Не е ясно какво ще се случи това лято с туристическия отрасъл “, акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР