На този етап е установено, че мотивът е изцяло личен.

...
На този етап е установено, че мотивът е изцяло личен.
Коментари Харесай

Прокуратурата: Екатерина Каферинова е убита заради пари

" На този стадий е открито, че претекстът е напълно персонален. Изключени са всевъзможни политически моменти ". Това сподели на конференция за убийството на общинската съветничка във Велинград Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик.

За случая беше арестуван 72-годишен мъж, с който жертвата Екатерина Каферинова е живеела на фамилни начала. Двамата се разделили през 2017-та година. След това останали в относително положителни връзки, по думите на прокурора. Имали общ бизнес с недвижими парцели и финансови взаимоотношения, посочи още той.

В деня преди убийството мъжът, който е живеел в друго обитаемо място, отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. " Според първичните данни на 28 август вечерта сред двамата зародил скандал. Причината е, че мъжът претендирал дамата да му върне огромна сума пари, която през годините той ѝ бил дал ". 

Савов не посочи размера на сумата, само че разясни, че става дума за няколкостотин хиляди лв., които тя му дължала.

По време на разногласието двамата били сами. Жената била умъртвена, като е била удушена. Мъжът самичък е подал сигнал на телефон 112, описа още прокурорът. 

Днес следва на арестувания за 24 часа да му се повдигне обвиняване за съзнателно ликвидиране. За него законът планува от 10 до 20 години отнемане от независимост. Предстои да се внесе искане в Съда и за мярка за неотколонение " задържане под стража ".
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/771977997287505
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР