На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата

...
На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата
Коментари Харесай

Николова в Банско: Няма как да посрещнем новата 2021 г. в хотелите

На този стадий е невероятно посрещането в хотелите на Новата 2021 година, едвам 30 на 100 е заетостта в хотелите, сподели при инспекцията си през днешния ден в Банско министърът на туризма Мариана Николова, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Министър Николова през днешния ден още веднъж посети курортния град, с цел да инспектира спазването на ограниченията в хотелите и ски-зона Банско.

„ За повторно тази седмица навестявам курортите. Днес съм в Банско, с цел да забележим сектора до каква степен е квалифициран във връзка с това съблюдават ли се противоепидемичните ограничения, които са предписани от здравните управляващи и въведени ли са в местата за настаняване с моя заповед напътствията, които са единни във връзка с това ограниченията да бъдат спазвани на всички места еднообразно ", сподели министър Николова.

Тя бе безапелационна, че във връзка с храненето, то се реализира в границите на лимитирания час 22.00 ч., като в допълнение министерството предложи на сектора да бъде обезпечен заменен режим за изхранването, с цел да може да се избегне всяко скупчване на хора.

„ Всеки ден следим ситуацията следим я точно във връзка с това да забележим какъв брой понижават бройките и какви са опциите вероятно след Нова година да отпуснем ограниченията ", добави министърът на туризма.

Тя добави, че в компетенциите на РЗИ и БАБХ е да ревизират съблюдават ли се разпоредбите.

„ Пак желая да подчертая: на всички ни се желае след 22 часа и особено за Нова година и на мен като Министър, да имаме опция да посрещнем нова година в границите на естествения час, само че на този стадий такова решение няма, защото към момента картината не го разрешава. Има ли друго в допълнение решение то ще бъде разисквано от щаба ", сподели министър Николова.

Според нея доста е значима самодисциплината.

„ Не желая да има скупчване на хора, осведомиха ни, че на терасите и на местата, където се оферират пакетирани храни и питиета се получава скупчване. Има разнообразни разновидности да се слагат мини пейки, където хората да седнат, да си починат, да си хапнат, в това число и такива, вид дънери, където отново могат да се облегнат, само че не може да има скупчване на хора, тъй като това допуска опасности. Това няма да го позволи ", безапелационен бе министърът на туризма.

Тя даде за образец Пампорово, където има КОВИД-охрана, която е към хотелите и на самото ски-съоръжение те разбутват тълпата, където тя е повече от 15 индивида.

„ Това ще желая също тука да го забележим на място като процедура, тъй като времето разрешава да чакаме огромно скупчване на туристи, изключително събота и неделя. Планините се предлагат и от СЗО и нашата дисциплинираност ще помогне ние да имаме зиме сезон на вътрешен туризъм ", добави министър Николова.

Тя предвижда, че с изключение на българи, туристи ще дойдат и от балканските страни, тъй като е допустимо напредването с коли по здравните коридори.

„ Имаме самостоятелни резервации, множеството са такива и ще стават в последната минута. Към сегашния миг имаме забележителен спад от 70%, само че аз чакам по празниците поради опциите, които има времево, а точно времето ще разреши да се карат ски, и да имаме спомагателни резервации ", приключи Николова.

След брифинга, министърът на туризма се насочи да инспектира кабинковия въжен превоз и ски-зоната, съпроводена от кметът на Банско Иван Кадев и Иван Обрейков-маркетинг-директорът на „ Юлен " АД.

След инспекцията министър Николова предложила „ Юлен " да конфигурират система за електронна продажба на карти за ски-съоръженията

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР