На този етап България не е поискала засилване на присъствието

...
На този етап България не е поискала засилване на присъствието
Коментари Харесай

България засега не е поискала допълнително присъствие на НАТО у нас

На този стадий България не е поискала усилване на наличието на НАТО на територията на страната , заяви пред български публицисти в Брюксел министърът на външните работи Теодора Генчовска, която взе участие в изключително съвещание на своите сътрудници от алианса, отдадено на войната в Украйна.

" Тепърва командващият на силите на НАТО ще показа ограничения в тази посока ", добави тя. Министърът посочи, че преди всевъзможни дейности по този въпрос се планува разискване и решение на Министерския съвет.

Министър Генчовска дефинира като неприемливо нападението против Запорожката АЕЦ . По нейните думи съответни решения от днешното няма, само че посланието би трябвало да бъде доста мощно - че страните от НАТО са с Украйна и ще я поддържат непременно. 

" Целта на днешната среща беше да се насочи явен сигнал към Русия, че би трябвало да спре с дейностите си в Украйна. Ние сме част от този съюз и поддържаме напълно напъните спорът да не се разрасне. Най-важното нещо на този стадий е филантропичната помощ, която всички страни членки реализират ", сподели Генчовска.

" Знаете, че НАТО не е част от този спор, само че може да направи доста спорът да не излезе от границите на Украйна " , добави тя.

Министърът означи, че България поддържа и е част от напъните за сигурността на Молдова и Грузия. По нейните думи значимо обръщение е и изразената поддръжка за евроатлантическата интеграция освен за Украйна, само че и за Молдова и Грузия. Ще бъде дълъг развой, посочи тя по този повод
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР