„На този ден цялото ни общество се обръща към вас

...
„На този ден цялото ни общество се обръща към вас
Коментари Харесай

Президентът поздрави всички лекари и медицински специалисти

„ На този ден цялото ни общество се обръща към вас с благодарност и признателност за професионализма, всеотдайността, благородството, състраданието и хуманността, с които е изпълнен вашият всекидневен труд. Вашето професионално и житейско предопределение е да дарявате здраве на хората и да спасявате човешки живот. Никой не се съмнява, че единствено хора с големи сърца могат да се посветят на толкоз виновна специалност, изискваща неизчерпаема сила, мощна воля и мъжество “. Това декларира президентът Румен Радев в одобрение към лекарите и медицинските експерти в страната във връзка 7 април - Световния ден на здравето, представен от пресслужбата на "Дондуков " 2.

В поздравлението си президентът показва, че знанията и уменията на медиците способстват за възхода и развиването на страната ни във всички области на публичния и стопански живот, тъй като здравето на хората е най-голямата полезност за всяко общество.

Държавният глава акцентира, че в този ден не може да не бъде направена равносметка за положението на системата на опазване на здравето в България, която е натоварена с значително проблеми и точно медицинските служащи са призвани да върнат доверието на хората, а индивидът да бъде подложен в центъра на системата и тя да работи в негова изгода.

„ Необходимо ни е възстановяване на достъпа до здравни грижи и повишение на качеството и успеваемостта на лекуването. Проблемите в детското и майчиното опазване на здравето би трябвало да намерят съответно решение. Високите равнища на сърдечно-съдови и онкологични болести, както и високият брой хоспитализации на глава от популацията, високата смъртност и ниската дълготрайност на живота у нас изискват неотложни ограничения и стратегии за превъзмогване на отрицателните трендове “, се споделя още в обръщението на президента.

Държавният глава откроява ниското възнаграждение, изискванията на труд и неравенствата в разпределението на финансовия запас в системата на опазването на здравето, както и квалификацията и професионалното развиване измежду главните аргументи за недостига на фрагменти в съвсем всички специалности и показва убеденост, че със своя опит и познания медицинските служащи интензивно ще допринесат за разрешаването на тези проблеми.

На всички лекари и медицински експерти президентът Радев пожелава здраве, персонални и професионални триумфи, блян за рационализиране и воля за превъзмогване на провокациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР