На този ден цялото ни общество се обръща към вас

...
На този ден цялото ни общество се обръща към вас
Коментари Харесай

Радев пожела на лекарите да помогнат за връщането на доверието в здравеопазването

" На този ден цялото ни общество се обръща към вас с благодарност и признателност за професионализма, всеотдайността, благородството, състраданието и хуманността, с които е изпълнен вашият всекидневен труд. " Това декларира президентът Румен Радев в одобрение към лекарите и медицинските експерти в страната във връзка 7-ми април - Световния ден на здравето.

В поздравлението си президентът показва, че знанията и уменията на медиците способстват за възхода и развиването на страната ни във всички области на публичния и стопански живот, тъй като здравето на хората е най-голямата полезност за всяко общество.

Държавният глава акцентира, че системата на опазване на здравето в България е натоварена с значително проблеми и точно медицинските служащи са призвани да върнат доверието на хората.

" Необходимо ни е възстановяване на достъпа до здравни грижи и повишение на качеството и успеваемостта на лекуването ", акцентира президента.

По думите му проблемите в детското и майчиното опазване на здравето би трябвало да намерят съответно решение.

Сред главните аргументи за недостига на фрагменти, президентът откроява ниското възнаграждение, изискванията на труд и неравенствата в разпределението на финансовия запас в системата на опазването на здравето.

Въпреки това той показва вяра, че със своя опит и познания медицинските служащи ще допринесат за разрешаването на тези проблеми. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР